Αρχική Green Ποδήλατο. Τι υπέροχο δώρο!

Ποδήλατο. Τι υπέροχο δώρο!

89
ποδήλατο

Το ποδήλατο είναι ένα εξαιρετικό δώρο για παιδιά και τα παιδικά ποδήλατα δεν κοστίζουν τόσο ακριβά, ώστε να είναι απαγορευτικά. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουμε είναι η ηλικία. Αγοράζοντας ένα παιδικό ποδήλατο, προσφέρετε πολύ περισσότερα από ένα παιδικό παιχνίδι.

του Γιώργου Λιαδή

Προσφέρετε τις μνήμες που είχατε εσείς όταν ήσαστε παιδιά σε κάποιον άλλο!  Αυτή είναι και η μεγαλύτερη αξία του δώρου, σε αντίθεση με κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι π.χ. που μπορεί να του προκαλέσει το ενδιαφέρον, αλλά θα ξεχαστεί γρήγορα…
Κι αν φυσικά πρόκειται να κάνετε ένα μεγάλο δώρο σε κάποιον ενήλικο, το ποδήλατο είναι και πάλι μια εξαιρετική επιλογή. Ιδιαίτερα αν πρόκειται για κάποιον που διστάζει να προβεί στην αγορά του, από φόβο πως αύριο θα το εγκαταλείψει. Εξάλλου, όλοι το ξέρουμε πως μόλις ανέβει στο ποδήλατο, θα το ερωτευθεί!

Αξεσουάρ

Αν έχετε κάποιον φίλο που είναι ποδηλάτης, υπάρχουν δεκάδες μικροπράγματα που μπορείτε να του αγοράσετε σχετικά με το χόμπι του. Κράνος για την ασφάλειά του, μια καινούργια σέλα, αξεσουάρ όπως καλαθάκι, τσάντες μεταφοράς (εξαιρετικά αν πηγαίνει με το ποδήλατο στη δουλειά), τσαντάκια σέλας, ακόμα και ένα ζευγάρι χειμωνιάτικα γάντια (όχι αυτά με τα κομμένα δάκτυλα) μπορούν να αποτελέσουν δώρα που καλύπτουν όλα τα βαλάντια. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα από το τοπικό σας ποδηλατάδικo πριν πάτε στα μαγαζιά. Ένα πρακτικό δώρο για κάτι που αγαπάμε είναι πάντα η καλύτερη επιλογή!

Ρουχισμός

Πιστέψτε με, θα σας ευγνωμονεί κάθε φορά που θα ανεβαίνει πάνω στο ποδήλατο, φορώντας το τζάκετ που του / της αγοράσατε. Ή το χειμωνιάτικο τζέρσευ (που κοστίζει σαφώς λιγότερο). Κι ακόμα ισοθερμικές φανέλες, καλύμματα παπουτσιών για τη βροχή και το κρύο … ο κατάλογος είναι μακρύς και μπορεί να καλύψει τα γούστα κάθε ποδηλάτη! Φυσικά ο ποδηλατικός ρουχισμός δεν είναι απαραίτητος, αλλά ιδιαίτερα τις περιόδους με ακραίες θερμοκρασίες (χειμώνα και καλοκαίρι) κάνει τον ποδηλάτη να αισθάνεται πιο άνετα. Ιδιαίτερα το χειμώνα, γιατί τα ποδηλατικά ρούχα είναι λεπτά και μπορούν να φοριούνται σε στρώσεις, επιτρέποντας την εύκολη αφαίρεση / πρόσθεσή τους ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Αν θέλετε μεγαλύτερη ποικιλία, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε κάποιο online κατάστημα του εξωτερικού!

Και φυσικά μην ξεχνάτε τα βιβλία…

Ακόμα κι εμείς οφείλουμε να παραδεχτούμε πως το ποδήλατο είναι το δεύτερο καλύτερο δώρο, μετά το βιβλίο. Αλλά πως θα σας φαινόταν ένα βιβλίο με ποδήλατα; Υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλά βιβλία (στα αγγλικά) που θα ενθουσιάσουν κάθε ποδηλάτη! Η ιστορία του ποδηλάτου, τεχνικά βιβλία, ιστορίες μεγάλων αθλητών ακόμα και μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή το ποδήλατο! Και πάλι, δυο κλικ σε κάποιο online κατάστημα μπορούν να μας δώσουν εξαιρετικές ιδέες!

Πηγή: NaturaNrg #34

Προηγούμενο άρθροΓνωρίστε το «πρωτεϊνούχο» δίκοκκο σιτάρι (ζέα)
Επόμενο άρθροΣπιτικά κράκερ με λιαστή ντομάτα