Αρχική Πολιτισμός Ένα πολύχρωμο χωριό στην Ελλάδα

Ένα πολύχρωμο χωριό στην Ελλάδα

135
Ένα πολύχρωμο χωριό στην Ελλάδα
Ένα πολύχρωμο χωριό στην Ελλάδα

Μια φορά και ένα καιρό υπήρξε ένα γκρίζο και μουντό χωριό… όπως πολλά χωριά και πόλεις στην Ελλάδα. Όμως μια φωτεινή ημέρα, πριν λίγα χρόνια η νεολαία του χωριού Φάνες στη Ρόδο, αποφάσισε να τα αλλάξει όλα.

Πήρε χρώματα και πινέλα και ξεκίνησε να χρωματίζει τους τοίχους, τις μάντρες, τις αυλές, καθώς και κάθε αδιάφορη και άχρωμη γωνιά που «ζητούσε» επίμονα να ξαναζωντανέψει και να ξεφύγει από το λήθαργο του χρόνου.

Ένα πολύχρωμο χωριό στην Ελλάδα
Το μεράκι και το πάθος τους ήταν τέτοιο που σε 12 ημέρες χρωματίστηκαν 72 σπίτια. Το αποτέλεσμα μοναδικό που άφησε άφωνους επισκέπτες και κατοίκους.

Το χωριό Φάνες, είχε μεταμορφωθεί σε μια παραμυθένια πολιτεία, σε ένα ζωντανό και αυθόρμητο πίνακα ζωγραφικής. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από μια ιδέα που είχε ο καλλιτέχνης και αρχιτέκτονας Λούκας Νικολίτσης και η οποία βρήκε πρόσφορο έδαφος στους νέους του χωριού.

Το εγχείρημα δεν ήταν μια εφήμερη εκδήλωση που αργά η γρήγορα θα ξεθώριαζε. Ο αντίκτυπος συνεχίζει ακόμα και σήμερα να επηρεάζει θετικά τη ζωή του χωριού, απ΄όλες τις απόψεις και κυρίως την αύξηση των επισκεπτών.

Πηγή: Natura Nrg #80

Ένα πολύχρωμο χωριό στην Ελλάδα

Προηγούμενο άρθροΝηστεία ως μέσο υγείας και ψυχικής ανάτασης
Επόμενο άρθροΤοπική Λιποδιάλυση: είναι εφικτή χωρίς επέμβαση;