ΔιατροφήΒιταμίνες & ΣυμπληρώματαΠολυβιταμίνες ανάλογα με το φύλο;

Πολυβιταμίνες ανάλογα με το φύλο;

Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν διαφορετικές ανάγκες σε βιταμίνες από  τους άνδρες. Μάλιστα, οι προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες έχουν άλλες ανάγκες από τις γυναίκες που έχουν ήδη μπει στην εμμηνόπαυση. Η μεγαλύτερη διαφορά σε αυτές τις γυναίκες είναι τα επίπεδα σιδήρου και ασβεστίου. Οι προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες χρειάζονται πολύ περισσότερο σίδηρο από ό,τι οι άνδρες και οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση.

Ο λόγος είναι ότι χάνουν σημαντικές ποσότητες σιδήρου  λόγω της εμμήνου ρύσης. Μετά την εμμηνόπαυση, οι ποσότητες σιδήρου που χρειάζεται η γυναίκα είναι αντίστοιχες με αυτές των ανδρών.

Τώρα όσον αφορά στο ασβέστιο, μετά την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες χρειάζονται επίσης περισσότερο ασβέστιο από τους άνδρες για τη διατήρηση της αντοχής των οστών. Επίσης, υπάρχουν διάφορες πολυβιταμίνες στις οποίες έχουν προστεθεί διάφορα βότανα που έχουν συγκεκριμένα οφέλη για καθένα από τα δύο φύλα.
vita

Μία πολυβιταμίνη την ημέρα μπορεί να ελαττώνει τον κίνδυνο που διατρέχουν οι άντρες να εκδηλώσουν καρκίνο, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές. Το συμπέρασμά τους προέρχεται από μελέτη με σχεδόν 15.000 άνδρες, ηλικίας άνω των 50 ετών, τους οποίους παρακολούθησαν επί περισσότερο από μία δεκαετία.

Τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας» (JAMA), δείχνουν πως υπήρξε μικρή μείωση στα κρούσματα καρκίνου μεταξύ των ανδρών που έπαιρναν καθημερινά μία πολυβιταμίνη.

Πηγή: NaturaNrg

 

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code