Πορτοκάλι .... φουλ στα αντιοξειδωτικά

Πορτοκάλι …. φουλ στα αντιοξειδωτικά

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Vegan, Βιταμίνες & Συμπληρώματα, Διατροφή, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

Το πορτοκάλι και ο χυμός του, έχουν εδώ και χρόνια ταυτιστεί με τη βιταμίνη C και με τις όποιες ευεργετικές επιδράσεις συνεπάγεται η κατανάλωση αυτής της βιταμίνης.

Παρόλο λοιπόν που ένα μεγάλο ποτήρι χυμός πορτοκαλιού (250 ml) μπορεί να μας δώσει έως και διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από την ημερήσια συνιστώμενη, η εν λόγω ταύτιση αδικεί το πορτοκάλι, μιας και αυτό εμπεριέχει δεκάδες άλλες πολύτιμες ουσίες για τον οργανισμό, που αξίζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Διαθέτει πάνω από 170 ουσίες με αντιοξειδωτική δράση

Ρίχνοντας λοιπόν μια ματιά στα υπόλοιπα διατροφικά στοιχεία του πορτοκαλιού, βλέπουμε πως στο αγαπημένο μας φρούτο, υπάρχουν πάνω από 170 ουσίες με εξέχουσες αντιοξειδωτικές επιδράσεις, προσφέροντας μέγιστη προστασία έναντι της υπέρμετρης παραγωγής των ελευθέρων ριζών, μορίων με ιδιαίτερα βλαπτική επίδραση στο κύτταρο.

Οι ουσίες αυτές ανήκουν σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: τα φλαβονοειδή, τα λιμονοειδή και τα καροτενοειδή.

Πηγή: NaturaNrg #05

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *