Πώς να φτιάξετε τη δική σας vegan μοτσαρέλα!

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: NrgFoods, NRGFresh, Vegan, Βιολογικά, Διατροφή, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

Είναι τυρί χωρίς ζωικά! Είναι μοτσαρέλα vegan! Και είναι πολύ εύκολο να γίνει!

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για να φτιάξετε vegan μοτσαρέλα, αλλά δοκιμάστε αυτή τη συνταγή… θα ενθουσιαστείτε! Εύκολη και νόστιμη κι απαιτεί μόνο 7 υλικά!

Δείτε: Οδηγός για τη vegan διατροφή

Η βάση για αυτό το τυρί είναι τα κάσιους. Παίρνουν εξαιρετικά κρεμώδη υφή όταν τα μουλιάσετε σε νερό και δημιουργούν μια ουδέτερη βάση γεύσης για να δεχτεί τόσο καλά το γιαούρτι καρύδας, το χυμό λεμονιού και τη διατροφική μαγιά.

Υλικά

♦ 1 φλιτζάνι ωμά κάσιους

♦ 1/4 φλιτζάνι απλό γιαούρτι καρύδας χωρίς ζάχαρη * (αγορασμένο από βιολογικό κατάστημα)

♦ 1 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

♦ 1/2 φλιτζάνι γάλα αμύγδαλου ή ρυζιού, χωρίς ζάχαρη

♦ 1/2 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι

♦ 2 – 2 1/2 σούπας διατροφική μαγιά (για τυρί)

♦ 4 κουταλιές της σούπας άμυλο ταπιόκας (για ελαστικότητα)

Οδηγίες

  1. Βάλτε τα κάσιους σε πολύ ζεστό νερό για 1 ώρα ή για μια νύχτα ή τουλάχιστον για 6 ώρες σε δροσερό νερό. Στραγγίστε καλά.
  2. Στη συνέχεια, ρίξτε τα κάσιους σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, μαζί με το γιαούρτι καρύδας, το χυμό λεμονιού, το γάλα αμυγδάλου ή ρυζιού, το αλάτι, τη διατροφική μαγιά και το άμυλο ταπιόκας και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να κρεμώσει και να γίνει λείο, όπως απαιτείται.
  3. Δοκιμάστε και ρυθμίστε τη γεύση, προσθέτοντας ότι χρειάζεται (περισσότερη θρεπτική μαγιά, αλάτι, χυμό λεμονιού για οξύτητα ή γιαούρτι καρύδας για περισσότερη κρέμα γάλακτος). Η υφή πρέπει να είναι κρεμώδης, λεία και ρευστή.
  4. Μεταφέρετε το μίγμα σε μια μικρή κατσαρόλα, θερμαίνετε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή – μεσαία θερμοκρασία και αρχίστε να χτυπάτε με κυκλικές κινήσεις όσο το μίγμα πήζει. Είναι φυσιολογικό το τυρί να κολλήσει λίγο στο βάθος της κατσαρόλας. Μην πανικοβληθείτε.

5. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια χαλαρή ‘μπάλα’ Στη συνέχεια τη μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ ανάμειξης και συνεχίσετε το ανακάτεμα αν απαιτείται.

6. Σε αυτό το σημείο, το τυρί σας είναι έτοιμο για χρήση!

Καλύψτε το με μια μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή το εργαλείο που σερβίρετε το παγωτό, μοιράστε το μίγμα σε «μπάλες» τύπου μοτσαρέλα.

*Προαιρετικά: Κάντε αλατούχο νερό με άλμη προσθέτοντας 1 1/2 κουταλιά σούπας θαλασσινό αλάτι σε 2 φλιτζάνια (480 ml) ζεστό νερό, ανακατεύοντας για να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέστε άφθονο πάγο για ψύξη. Προσθέστε τις μπάλες μοτσαρέλα μέσα στην άλμη. Ωστόσο, κάνοντας αυτή την κίνηση το τυρί θα πάρει περισσότερη υγρασία. Αν αυτό δεν σας αρέσει παραλείψτε αυτό το βήμα.

Χρησιμοποιήστε τη μοτσαρέλα σας στην σπιτική σας πίτσα, στα ζυμαρικά, στα κεφτεδάκια, στις σαλάτες και όπου αλλού θέλετε!!

⇒ Φτιάξτε σπιτική υγιεινή πίτσα

Πηγή: www.naturanrg.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *