ΕυεξίαFitnessΠώς να μάθω το παιδί μου κολύμπι;

Πώς να μάθω το παιδί μου κολύμπι;

Η κολύμβηση είναι μια σημαντική δραστηριότητα για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της υγείας του παιδιού. Δυναμώνει τους μυς και τα οστά και βοηθά στην πρόληψη της σκολίωσης. Επιπλέον, οι αθλητικές δραστηριότητες στο νερό βοηθούν στη βελτίωση των γνωστικών ικανοτήτων, της συγκέντρωσης, ακόμη και της αυτοεκτίμησης των παιδιών. – Πώς να μάθω το παιδί μου κολύμπι;

της Έφης  Παφίλη

Τα ευρήματα αυτά προέρχονται έπειτα από έρευνα πέντε ετών στην οποία συμμετείχαν περίπου 7.000 παιδιά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι γιατροί συνιστούν στους γονείς να εγγράφουν τα παιδιά από μικρή ηλικία σε μαθήματα κολύμβησης.

Επειδή όμως χρειάζεται τα παιδιά να εξοικειωθούν πρώτα με το υγρό στοιχείο, καλό είναι να λάβετε υπόψη τις παρακάτω συμβουλές:

Πώς να μάθω το παιδί μου κολύμπι;

  1. Μη λειτουργείτε παρορμητικά στην πρώτη επαφή τους με το νερό. Δεν χρειάζεται να τα «ρίξετε» στη θάλασσα για να κολυμπήσουν, αλλά να υπάρχει μια σταδιακή μετάβαση. Μια βόλτα στην ακτή, μια πρώτη επαφή με το νερό μέχρι τη μέση τους ή ένα παιχνίδι με μπάλα.
  2. Μη βιάζεστε. Μην περιμένετε ότι το παιδί θα αρχίσει αμέσως να κινεί τα πόδια και τα χέρια του. Ξεκινήστε εξοικειώνοντάς το με το νερό φορώντας του ένα σωσίβιο ή μπρατσάκια.
  3. Η αναπνοή είναι πολύ σημαντική και πρέπει να διδάσκεται σταδιακά. Μάθετε στο παιδί να βάλει πρώτα το στόμα του μέσα στο νερό και να φυσά σαν να σβήνει κεράκια και αργότερα σιγά σιγά να βάλει τη μύτη. Μόνο όταν αισθάνεται έτοιμο, μπορεί να βάλει το κεφάλι μέσα στο νερό. Ένα ζευγάρι γυαλιά κολύμβησης, σ’ αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητα.
  4. Στην πρώτη επαφή με το νερό κρατήστε το από τα πλευρά και καθώς είναι ξαπλωμένο, μάθετέ του πώς να κινεί τα πόδια και τα χέρια του, πηγαίνοντάς το μια βόλτα. Όταν δείτε πως τα καταφέρνει , αφήστε το αλλά να είστε πάντα δίπλα του.
  5. Όταν το παιδί θα έχει μάθει να κινείται πολύ καλά μέσα στο νερό, μπορείτε να αφαιρέσετε το ένα μπρατσάκι και αργότερα το άλλο. Όμως, και πάλι στην αρχή δώστε του να κρατά την ειδική σανίδα και να κολυμπά.
  6. Τα βοηθητικά μέσα, όπως σωσίβια και μπρατσάκια, χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της «ανακάλυψης» της κολύμβησης. Όταν το παιδί μάθει να κολυμπά, σταδιακά τα αφαιρείτε και επιβραβεύετε την προσπάθειά του.

Διδάξτε στο παιδί να είναι σύμμαχος με το νερό και τη θάλασσα. Θα πρέπει να τα αντιμετωπίζει ως φίλους και ποτέ να μην κολυμπά εναντίον τους, αλλά μαζί τους.

Πηγή Natura Nrg 

 

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης