ΕυεξίαYogaΠώς να χρησιμοποιήσεις τη γιόγκα για καλύτερο ύπνο

Πώς να χρησιμοποιήσεις τη γιόγκα για καλύτερο ύπνο

Η κατάλληλη κίνηση του σώματος πριν τον ύπνο λέγεται πως βελτιώνει σημαντικά την ποιότητά του. Η γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εντάξεις αυτού του είδους την κίνηση στην καθημερινή σου ρουτίνα, καθώς σου προσφέρει όλα τα οφέλη της βαθιάς χαλάρωσης, των ειδικών στάσεων και των ασκήσεων αναπνοής που περιλαμβάνει. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε πώς η γιόγκα μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα! Πώς να χρησιμοποιήσεις τη γιόγκα για καλύτερο ύπνο

Η γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δώσεις στο σώμα σου την κίνηση που χρειάζεται πριν τον ύπνο

Ενώ πολλές από τις στάσεις της γιόγκα απαιτούν δύναμη, οι περισσότερες έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν τη χαλάρωση. Επειδή κάθε στάση απαιτεί προσοχή στην ευθυγράμμιση του σώματος, θα διαπιστώσεις πως το μυαλό σου απομακρύνει γρήγορα τις ενοχλητικές ή αρνητικές σκέψεις που μπορεί να σε εμποδίζουν να κοιμηθείς καλά. Πώς να χρησιμοποιήσεις τη γιόγκα για καλύτερο ύπνο

Υπάρχουν, φυσικά, πολλοί διαφορετικοί τύποι γιόγκα, όμως η βασική εξάσκηση της περιλαμβάνει σωματικές στάσεις σε συνδυασμό με ασκήσεις αναπνοής. Αν αυτές δεν σου αρέσουν, υπάρχουν κι άλλες διαθέσιμες δραστηριότητες, όπως ο καθοδηγούμενος διαλογισμός, ο οποίος μπορεί επίσης να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου σου. Αξίζει να μάθεις περισσότερα για τη Νίντρα Γιόγκα και να λάβεις πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το πώς αυτό το είδος γιόγκα μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα! Σου προτείνουμε να ελέγξεις το blog της COYA αν θέλεις να ανακαλύψεις περισσότερα για τα διαφορετικά είδη της γιόγκα.

Η γιόγκα λειτουργεί ως αγχολυτικό

Η άσκηση που περιλαμβάνουν ορισμένα είδη γιόγκα μπορεί να είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να μειώσεις το στρες. Όταν αισθάνεσαι καταβεβλημένος, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου και να επιτρέψεις στο σώμα σου να χαλαρώσει. Η γιόγκα μπορεί να είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να το πετύχεις αυτό, καθώς εστιάζει την προσοχή σου στην αναπνοή, στις στάσεις που εκτελείς ή σε οποιεσδήποτε άλλες τεχνικές χαλάρωσης ακολουθείς.

Οι στάσεις που χρησιμοποιούνται στη γιόγκα απαιτούν προσοχή στην ευθυγράμμιση και την ισορροπία του σώματος, πράγμα που σημαίνει ότι αν εστιάσεις στην εκτέλεση τους, γρήγορα θα διαπιστώσεις ότι αυτές γίνονται φυσικά, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Θα συνειδητοποιήσεις ακόμα ότι μόλις ολοκληρώνεις αυτές τις στάσεις, το σώμα σου θα αισθάνεται απελευθερωμένο και η βαθιά χαλάρωση να γίνει πιο αυτόματη.

Ενίσχυση της ενσυνειδητότητας

Καθώς αρχίζεις να ασχολείσαι με τη γιόγκα, θα διαπιστώσεις ότι σου είναι πιο εύκολο να αναπτύξεις μια καλύτερη αίσθηση της ενσυνειδητότητας σου. Αυτό συμβαίνει επειδή εστιάζεις στην αναπνοή σου και στις στάσεις που εκτελείς. Έχεις δηλαδή πλήρη και συνειδητή επίγνωση του τι συμβαίνει στο σώμα σου. Ίσως μάλιστα διαπιστώσεις ότι ο διαλογισμός γίνεται πιο φυσικός, αν αυτό είναι κάτι που σε ενδιαφέρει.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις για τη γιόγκα και τον διαλογισμό είναι να παρακολουθήσεις ένα μάθημα ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκεσαι. Υπάρχουν πολλές χρήσιμες πηγές στο διαδίκτυο που μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την κατανόηση των διαφόρων στάσεων και δραστηριοτήτων.

Ενθαρρύνει τον αναζωογονητικό ύπνο

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν γιόγκα λίγο πριν πέσουν για ύπνο ή αφότου φάνε το βραδινό τους, όταν το πεπτικό τους σύστημα έχει ηρεμήσει. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές από τις στάσεις της γιόγκα ενθαρρύνουν την πέψη, γεγονός που μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις πιο ξεκούραστος το πρωί, αφού έχεις κοιμηθεί για οκτώ ώρες.

Οι ασκήσεις αναπνοής που χρησιμοποιούνται στη γιόγκα ενθαρρύνουν επίσης τις βαθιές αναπνοές, οπότε θα πιάσεις τον εαυτό σου να αισθάνεται χαλαρός περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της άσκησης. Αυτή η τεχνική είναι χρήσιμη αν διαπιστώσεις ότι το μυαλό σου είναι απασχολημένο με σκέψεις ή ανησυχίες όταν έρχεται η ώρα του βραδινού ύπνου. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο στη γιόγκα πριν τον ύπνο, βελτιώνεις τις πιθανότητες σου να κοιμηθείς καλά, επιτρέποντας στον εαυτό σου να αφήσει στην άκρη όλα όσα σε απασχολούν!

Η γιόγκα μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κινητοποιήσεις κατάλληλα το σώμα σου πριν από τον ύπνο, λόγω της ικανότητάς της να ενθαρρύνει τη χαλάρωση μέσα από ειδικές στάσεις. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τη γιόγκα για καλύτερο ύπνο και να βελτιώσεις τα επίπεδα άγχους που αντιμετωπίζεις, την ενσυνειδητότητα σου και τη συνολική αίσθηση ευεξίας που αισθάνεσαι.

Πηγή: www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης