Η ζάχαρη και η τερηδόνα πάνε μαζί.
Σε αντίθεση, όμως, με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν έχει σημασία το πόσο πολλή ζάχαρη καταναλώνει κανείς, αλλά το πώς. Κάθε φορά που τα βακτήρια εκτίθενται στη ζάχαρη, παράγεται οξύ. Γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει σημασία πόση ζάχαρη τρώει κανείς, αλλά πόσο συχνά.
Αν ανήκετε δηλαδή στην κατηγορία εκείνων που έχουν μόνιμα έναν καφέ με ζάχαρη στο γραφείο τους και τον πίνουν σιγά-σιγά όλο το πρωινό, αν μασουλάτε συνεχώς καραμέλες με ζάχαρη, τότε κινδυνεύετε περισσότερο από το αν φάτε μια τούρτα μια κι έξω.
Πηγή: NaturaNrg #10