Με τις συνταγές του Chef Αλέξανδρου Παπανδρέου, σας δίνουμε ωραίες ιδέες. Και να θυμάστε πάντα: η φαντασία και η τόλμη επιτρέπονται, φτάνει ν’ ακολουθούμε τα… must της σωστής σαλάτας: κηπευτικά στην εποχή τους, βιολογικά και ολόφρεσκα.
Προετοιμασία: 20’
Άτομα: 4
Υλικά
- 125 γραμμάρια baby ρόκα
- 1 πράσινη σαλάτα
- 200 γραμμάρια τρυφερό σπανάκι
- 30 γραμμάρια φυλλαράκια μαϊντανού
- 60 γραμμάρια αποξηραμένα cranberries (μύρτιλλα)
- 50 γραμμάρια παρμεζάνα, κομμένη σε φλοίδες
- 4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι πιπερόριζα (τζίντζερ), ψιλοκομμένη
- χυμό από 1 μοσχολέμονο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τη ρόκα, την πράσινη σαλάτα, το σπανάκι και τα φυλλαράκια μαϊντανού και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη σάλτσα σόγιας μαζί με το σκόρδο, την πιπερόριζα, το χυμό του μοσχολέμονου, το ελαιόλαδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε με ένα σύρμα.
- Προσθέτετε στο μπολ τις πλυμένες σαλάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια, το μαϊντανό και τα cranberries και ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε σε ατομικά βαθιά πιάτα, γαρνίροντας με τις φλοίδες παρμεζάνας.
|
Σαλάτες από ανοιξιάτικο περιβόλι |