Αρχική Green Η Πρέσπα λέει “όχι” στα πλαστικά σκουπίδια!

Η Πρέσπα λέει “όχι” στα πλαστικά σκουπίδια!

prespa-tsanta-Naturanrg

Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, μοίρασε 1.500 πάνινες τσάντες στους κατοίκους της Πρέσπας, στους φούρνους και στα supermarkets της περιοχής.

Η τσάντα συνοδεύεται από ενημερωτικό έντυπο για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος από τα σκουπίδια.

Σε όλη την Ελλάδα -και σε μεγάλο μέρος του πλανήτη- γίνονται τα τελευταία χρόνια προσπάθειες να μειωθεί η χρήση πλαστικών «μιας χρήσης», όπως είναι οι λεπτές πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούμε για τα ψώνια. Στόχος είναι να μειωθούν τα σκουπίδια και όσα δημιουργούμε να τα διαχειριζόμαστε καλύτερα.

Ποιο είναι το πρόβλημα;

Τα πλαστικά σκουπίδια δεν εξαφανίζονται αλλά διαιρούνται σε πολύ μικρά κομματάκια (μικρο-πλαστικά) που είναι αόρατα και παραμένουν μολύνοντας το έδαφος, τα υπόγεια νερά, τις λίμνες και τελικά τους ωκεανούς. Υπολογίζεται ότι 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών καταλήγουν στη θάλασσα κάθε χρόνο. Τα μολυσμένα από μικροπλαστικά ψάρια και οι άλλοι φαγώσιμοι οργανισμοί καταλήγουν στο πιάτο μας.

Τι σχέση έχει η Πρέσπα;

Παρότι η Πρέσπα βρίσκεται μακριά από τη θάλασσα, έχει πρόβλημα με τα πλαστικά σκουπίδια. Όταν αυτά ξεφύγουν από την οργανωμένη αποκομιδή, καταλήγουν στα δάση, στα ποτάμια, στα χωριά μας και τελικά στις λίμνες, όπου θα διαλυθούν και θα βρουν τον – υπόγειο – δρόμο τους προς την Μεσόγειο Θάλασσα.

Ας γίνουμε μέρος της λύσης
Είναι καιρός να πούμε ΌΧΙ στα πλαστικά σκουπίδια!
Για τα ψώνια μας, δε χρησιμοποιούμε λεπτές πλαστικές σακούλες μιας χρήσης.

Μια πρωτοβουλία της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών
Τ. 23850 51211, F. 23850 51343 spp@line.gr  www.spp.gr

Άγιος Γερμανός, Πρέσπα

Προηγούμενο άρθροΘετική ψυχολογία. Αναζητώντας την ευτυχία
Επόμενο άρθροΥπόταση, η θερμοκρασία ανεβαίνει, η πίεση πέφτει