ΟμορφιάΑντιγήρανσηΠροετοιμάστε το δέρμα και το σώμα σας πριν την παραλία

Προετοιμάστε το δέρμα και το σώμα σας πριν την παραλία

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και αρκετός κόσμος προσπαθεί να τελειοποιήσει το σώμα του και να αποκτήσει φυσικά άψογο μαύρισμα.

Χριστίνα Μπαλαμώτη, ΜSc Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Μέλος Πανελληνίου Συλλόγου, Διαιτολόγων – Διατροφολόγων

Οι περισσότεροι γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η διατροφή για την απόκτηση όμορφης σιλουέτας. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως οι διατροφικές μας συνήθειες είναι εξίσου σημαντικές για την προετοιμασία του δέρματος πριν την έκθεση στον ήλιο, ώστε να αντέξει τις βλαπτικές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και να μπορέσουμε να αποκτήσουμε ασφαλές μαύρισμα.

Αν και κανείς πρέπει να μεριμνά για τη διατροφή του όλο το χρόνο – και όχι μόνο εν όψει καλοκαιριού – εντούτοις, το ζητούμενο για όσους θέλουν να προετοιμαστούν στο «παρά πέντε» είναι να το κάνουν τουλάχιστον σωστά και να προετοιμάσουν και το δέρμα τους, ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του καλοκαιριού.

Διατροφικές συμβουλές

  • Καταναλώστε τρόφιμα με βιταμίνη Α (καρότα, τομάτα, πεπόνι, γάλα), η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει τη φυσική αντοχή της επιδερμίδας έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας. Επιπροσθέτως, η βιταμίνη Α βοηθά και στο μαύρισμα.
  • Καταναλώστε ελαιόλαδο το οποίο περιέχει βιταμίνη Ε, η οποία επίσης ενισχύει την αντοχή του δέρματος κατά της ηλιακής ακτινοβολίας.
  • Καταναλώστε τρόφιμα με σελήνιο (φιστίκια, δημητριακά ολικής αλέσεως, σουσάμι, σιτάρι, τόνο, θαλασσινά, κοτόπουλο). Το σελήνιο μειώνει την καταστροφική επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα.
  • Πίνετε πολλά υγρά (νερό, χυμούς φρούτων) όχι όμως κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Η αύξηση της θερμοκρασίας έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη εφίδρωση και συνεπώς την αποβολή ηλεκτρολυτών από το σώμα και τη διατάραξη της ισορροπίας των υγρών του σώματος, η οποία πρέπει να επανέλθει περισσότερο από τη δίψα σας ανεξάρτητα του επιπέδου δραστηριότητας.

Προσοχή: εάν ο γιατρός σας έχει συστήσει περιορισμό της λήψης υγρών ή παίρνεται διουρητικά φάρμακα.

  • Αποφύγετε τα πολύ παγωμένα αναψυκτικά (μπορεί να προκαλέσουν στομαχόπονο).
  • Aποκλείστε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών (μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση).
  • Αποφύγετε την κατανάλωση καφέ (μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση).
  • Να καταναλώνετε μικρά γεύματα.
  • Να ετοιμάζετε ελαφρά γεύματα με έμφαση στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών περιορίζοντας τα λιπαρά φαγητά.

Προσοχή στα φάρμακα (μπορεί να χρειάζεται ακόμα και τροποποίηση της δοσολογίας των φαρμάκων ή και της ίδιας της αγωγής π.χ. σε περιπτώσεις που κάποιος παίρνει σκευάσματα ή φάρμακα με βιταμίνη D)

Άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία!

1. Νεογνά και παιδιά.
2. Ηλικιωμένοι (υπολειτουργεί το σύστημα θερμορρύθμισης).
3. Παχύσαρκοι (το λίπος αποτελεί θερμομονωτικό υλικό).
4. Άτομα που πάσχουν από κάποιο νόσημα ή παίρνουν φάρμακα.

Πηγή: NaturaNrg #17

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code