ΔιατροφήΠώς να βάψετε τα Πασχαλινά Αυγά με εναλλακτικές οικολογικές χρωστικές βαφές!

Πώς να βάψετε τα Πασχαλινά Αυγά με εναλλακτικές οικολογικές χρωστικές βαφές!

Τα βαμμένα αυγά αποτελούν κομμάτι της ελληνικής παράδοσης! Συνήθως επιλέγουμε την κλασική κόκκινη βαφή, που παραδοσιακά συμβολίζει το αίμα του Χριστού και θέλουμε τα αυγά να έχουν βαθυκόκκινο λαμπερό χρώμα! Έχετε ποτέ όμως αναρωτηθεί πόσο τοξικές είναι οι βαφές που υπάρχουν στο εμπόριο και αν τα αυγά τελικά είναι κατάλληλα για ασφαλή βρώση;

της Εύας Μονοχάρη

Φέτος θα σας προτείνω να πειραματιστείτε με δοκιμασμένες φυτικές, αγνές χρωστικές βαφές, που θα αποδώσουν φυσικά υπέροχα παλ ανοιξιάτικα χρώματα! Μην απαιτήσετε βέβαια το έντονο λαμπερό χρώμα που αποδίδει στα αυγά η βαφή του εμπορίου, όμως τα αυγά σας θα είναι σίγουρα ασφαλή και απαλλαγμένα από τοξικές ουσίες, κι αν ακόμη σπάσουν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για κατανάλωση!!

Πώς να διαλέξετε και να προετοιμάσετε τα αυγά

Επιλέξτε μικρά λευκά ή καφέ αυγά, χωρίς στίγματα, τα μικρά αυγά έχουν πιο γερό τσόφλι! Καθαρίστε με τρεχούμενο νερό τα αυγά από τυχόν ακαθαρσίες και φτερά.
Αφήστε τα αυγά εκτός ψυγείου για να έχουν θερμοκρασία δωματίου και αφήστε τα 30’ λεπτά σε χλιαρό νερό, ώστε να μη σας ραγίσουν όταν τα βράσετε!
Τα τοποθετούμε στο σκεύος που θα τα βράσουμε και καλύπτουμε με νερό προσεκτικά και βράζουμε τα αυγά 12-15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις βράσετε τα αυγά, βάλτε τα σε κρύο νερό και τρίψτε τα ελαφρά, για να φύγει η μεμβράνη και να βαφτούν ομοιόμορφα και χωρίς να σας ξεφλουδίσουν!

eggsΒαφή με Βρώσιμα Χρώματα Ζαχαροπλαστικής

Τα χρώματα ζαχαροπλαστικής πραγματικά θα σας ενθουσιάσουν!
Διαλέξτε τα αγαπημένα σας χρώματα, που θα τα προμηθευτείτε από καταστήματα που πουλάνε είδη ζαχαροπλαστικής. Μ’ αυτό τον τρόπο μπορείτε να βάψετε τα αυγά σας με ποικιλία χρωμάτων και να σας βοηθήσουν ακόμη και τα παιδάκια σας, κάνοντας τη διαδικασία παιχνίδι!
Τα χρώματα ζαχαροπλαστικής θα βάψουν τέλεια και με ασφαλή αποτέλεσματα τα αυγά!

Διαδικασία

  1. Βράστε τα αυγά για 15’ λεπτά.
  2. Διαλύστε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε ένα ποτηράκι με νερό και προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι.
  3. Βυθίστε τα αυγά για όσο χρόνο χρειαστεί, περίπου 10’ λεπτά, ή όσο θέλετε ώστε να πάρουν το επιθυμητό χρώμα!
  4. Τα ακουμπάμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.

Tips

  1. Μπορείτε να τυλίξετε τα αυγά, πριν τα βράσετε, με τούλι ή καλσόν και μέσα να τοποθετήσετε μικρά φύλλα από φυτά, τα οποία θα αποτυπωθούν πάνω στα αυγά σας!
  2. Μπορείτε να κολλήσετε στρογγυλά μικρά αυτοκόλλητα, πριν τα βάψετε και μόλις τα αφαιρέσετε τα αυγά σας θα είναι πουά!
  3. Αν θέλετε βάλτε τα παιδιά να χρωματίσουν τα αυγά με πινέλο και χρώματα ζαχαροπλαστικής.
  4. Αφού βάψετε τα αυγά, τα αφήνετε να κρυώσουν και να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια, τα γυαλίζετε με ένα κομμάτι ύφασμα μακό, που έχετε βουτήξει σε ελαιόλαδο.

Πηγή: NaturaNrg #27

Τσουρέκι

Λαμπροκουλούρα

Πασχαλινό τραπέζι χωρίς προβλήματα.

Πασχαλινά Κουλουράκια!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης