ΔιατροφήVeganΠώς να επιλέξετε σωστά σπορόφυτα ντομάτας!

Πώς να επιλέξετε σωστά σπορόφυτα ντομάτας!

Για άλλους είναι λαχανικό, για άλλους είναι φρούτο… Αλλά σίγουρα για όλους είναι ένα από τα ποιο συνηθισμένα κηπευτικά στο ελληνικό τραπέζι. Η ντομάτα είναι ένα φυτό που κυκλοφορεί σε μεγάλη ποικιλία. Καρποί κάθε μεγέθους, αλλά και χρώματος είναι διαθέσιμοι για κάθε επιλεκτικό καλλιεργητή.

 Κείμενο -φωτογραφίες: Πέτρος Πανούτσος, www.olyplant.gr

Κάτι όμως που δεν γνωρίζει ένας νέος καλλιεργητής είναι πώς να επιλέγει σωστά σπορόφυτα ντομάτας. Επομένως παρακάτω θα σας πω μερικά “μυστικά”…
tomato-plant-01Μάθετε την ποικιλία

Καλό είναι επειδή στην αγορά κυκλοφορούν πολλά σπορόφυτα τομάτας και στα περισσότερα οι ποικιλίες δεν αναφέρονται, πριν την αγορά ρωτήστε περισσότερες πληροφορίες για την εκάστοτε ποικιλία που θα προμηθευτείτε και μην εστιάζετε μόνο στο μέγεθος του καρπού. Κάθε ποικιλία είναι ξεχωριστή και έχει ιδιαίτερες ανάγκες σε φροντίδα. Έτσι μπορεί να μην είναι κατάλληλη για τις ανάγκες σας.
tomato-plant-02

Μη παθιάζεστε με τα ψηλά φυτά

Μια ακόμα συμβουλή είναι να μην παθιάζεστε με τα ψηλά φυτά. Το καλό φυτό δεν είναι απαραίτητα ψηλό! Ένα καλοαναθρεμμένο φυτό ξεχωρίζει από το δυνατό κορμό του και το  μυρωδάτο φύλλο του. Έτσι πριν αγοράσετε προσέξτε το φυτό ώστε να μην έχει μεγάλη απόσταση το ένα φύλλο από το άλλο και να υπάρχει μια αναλογία φύλλων / ύψους! Αυτό είναι ένα πρόβλημα που παρατηρείται ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες της Άνοιξης, όπου τα φυτά περνάνε πολύ χρόνο σε θερμαινόμενα θερμοκήπια. Αποτέλεσμα της συνεχόμενης λίπανσης μαζί με τις αφύσικα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή είναι να παίρνουμε ένα πολύ ψηλό φυτό, με λεπτό κορμό, αλλά και αδύναμο για τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες της εποχής.

Μάθε πώς θα καλλιεργήσεις τα σπορόφυτα ντομάτας σε γλάστρα

♥  Οι φωτογραφίες είναι από σπορόφυτα που παράχθηκαν σε ψυχρά θερμοκήπια όπου η θερμοκρασία το βράδυ φτάνει έως 5°C!

 

Πηγή: NaturaNrg #26

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code