ΕυεξίαΠώς να προφυλάξετε το δέρμα σας από το κρύο;

Πώς να προφυλάξετε το δέρμα σας από το κρύο;

Η «συνταγή» για ξερό δέρμα και «σκασμένα» χείλη το χειμώνα είναι κρύο με χαμηλή υγρασία στους υπαίθριους χώρους και ζέστη με ξερό αέρα στους κλειστούς, αναφέρουν Αμερικανοί δερματολόγοι. Και το «αντίδοτο», μερικές απλές συμβουλές.

Για να αποφύγετε το σκάσιμο και τη φαγούρα, φροντίστε να ενυδατώνετε κάθε μέρα καλά το δέρμα σας. Μια καλή ώρα για ενυδάτωση είναι αμέσως μετά το μπάνιο, ώστε να «παγιδευτεί» η υγρασία στην επιφάνεια του δέρματος.
Μολονότι το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητο για την αποφυγή της εξάπλωσης των μικροβίων, όλο αυτό το σαπούνι και το νερό μπορεί να κάνουν τα χέρια να «σκάσουν». Για να τα προστατεύσετε, να χρησιμοποιείτε ήπιο σαπούνι.

Nα αποφεύγετε το πολύ καυτό νερό όταν κάνετε μπάνιο. Τα σύντομα ντους με χλιαρό νερό είναι πιο φιλικά για το δέρμα. Σκουπίζετε το δέρμα σας απαλά, χωρίς να το τρίβετε.
Για να αντιμετωπίσετε τον ξηρό αέρα στους κλειστούς χώρους, καλή ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα, τον οποίο όμως θα καθαρίζετε συχνά για να αποτρέπετε τη μούχλα και τους μύκητες.
Μια καλή ιδέα είναι να απλώνετε κάθε βράδυ στα χέρια σας λίγο ελαιόλαδο που αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης E.

Πηγή: NaturaNrg #35

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης