ΟμορφιάΡετιναλδεΰδη το μαγικό συστατικό κατά της γήρανσης

Ρετιναλδεΰδη το μαγικό συστατικό κατά της γήρανσης

Αυτό το συστατικό είναι πιο ισχυρό από τη ρετινόλη — Πώς πρέπει να το χρησιμοποιείτε; Ρετιναλδεΰδη το μαγικό συστατικό κατά της γήρανσης

της Μαρίας Γκέκα

Αν θέλετε να δείτε σημαντικές αλλαγές στο δέρμα σας, είτε αυτές είναι η μείωση των λεπτών γραμμών είτε η καταπολέμηση των μαύρων κηλίδων, η ρετινόλη είναι ένα ισχυρό συστατικό, αλλά η εύρεση του κατάλληλου προϊόντος ρετινόλης για τον τύπο του δέρματός σας δεν είναι εύκολη δουλειά. Ρετιναλδεΰδη το μαγικό συστατικό κατά της γήρανσης

Για παράδειγμα, όσοι έχουν ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιούν πιο ήπια παράγωγα ρετινόλης ρυθμισμένα με ενυδατικά ενεργά. Από την άλλη πλευρά, τα άτομα με τάση ακμής μπορεί να χρειαστούν μια ισχυρότερη, μερικές φορές, φόρμουλα. Σ’ αυτή την περίπτωση η ρετιναλδεΰδη είναι η απάντηση.

Το θαύμα της ρετινόλης στην αντιγήρανση

Η ρετινόλη είναι ενεργή μορφή της βιταμίνης Α, με θαυματουργές αντιγηραντικές ιδιότητες. Ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση και λειαίνει την επιδερμίδα χάρη στην απολεπιστική δράση της, καταπολεμώντας ακόμα και σημάδια ακμής. Όταν η ρετινόλη εφαρμόζεται στο δέρμα, υφίσταται δύο μετατροπές: πρώτα, μετατρέπεται σε ρετιναλδεΰδη και μετά σε ρετινοϊκό οξύ. Το ρετινοϊκό οξύ είναι η πιο ενεργή μορφή της βιταμίνης Α που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το δέρμα. Ενεργοποιεί την κυτταρική ανανέωση και την παραγωγή κολλαγόνου και κάνει όλα αυτά τα εκπληκτικά αποτελέσματα που μάλλον έχετε ακούσει.

Ο ρόλος της ρετινόλης αρχίζει τη νύχτα, ενώ εσείς κοιμάστε και τα κύτταρά σας αναπλάθονται με πιο γρήγορους ρυθμούς. Εφαρμόζεται σε καθαρό πρόσωπο μετά τον καθαρισμό του δέρματος και πριν την κρέμα σας. Το επόμενο πρωί απαιτείται η χρήση αντιηλιακού προσώπου.

Η χρήση της ρετινόλης, σημαίνει στην πράξη λιγότερες ρυτίδες, μικρότερη χαλάρωση του δέρματος, συρρίκνωση των μεγάλων πόρων, μείωση των φλεγμονών, της ακμής και των πανάδων. Η ρετινόλη είναι ένα συστατικό που αντιστέκεται στη γήρανση.

Τι είναι η ρετιναλδεΰδη;

Η ρετιναλδεΰδη είναι ένας τύπος βιταμίνης Α και είναι η ισχυρότερη μορφή ρετινοειδών χωρίς ιατρική συνταγή. Απαιτεί λιγότερα βήματα για να μετατραπεί σε ρετινοϊκό οξύ σε σύγκριση με τη ρετινόλη, γι’ αυτό και θεωρείται πιο ισχυρή. Η ρετιναλδεΰδη απαιτεί μόνο ένα βήμα για να μετατραπεί σε ρετινοϊκό οξύ για να έχει την επίδρασή της στο δέρμα. Καθώς λοιπόν μεταβολίζεται σε ρετινοϊκό οξύ, είναι ευεργετική στη θεραπεία της φωτογήρανσης.

Η ρετιναλδεΰδη ονομάζεται η βιταμίνη Α «επόμενης γενιάς». Μπορεί να προσφέρει αποτελέσματα έως και 11 φορές πιο γρήγορα από τις κλασικές μορφές ρετινόλης, αναζωογονώντας γρήγορα το δέρμα. Επίσης, βοηθά στην αναδόμηση του κολλαγόνου, εκτός από τις αντιβακτηριακές ιδιότητες που διαθέτει (είναι ιδανική για όσους πάσχουν από ακμή). Πράγματι, πολλοί άνθρωποι αναζητούν ρετινοειδή με συνταγή γιατρού για τη θεραπεία της ακμής. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι, ειδικά εκείνοι με ευαίσθητο δέρμα, μπορεί να μην είναι σε θέση να ανεχθούν τα συνταγογραφούμενα προϊόντα, καθώς μπορεί να είναι ξηρά και ερεθιστικά. Για πολλούς, η ρετιναλδεΰδη λειτουργεί ως ισχυρή (αλλά όχι πολύ ισχυρή) μέση λύση.

Διαβάστε επίσης ⇒ Θεραπείες αντιγήρανσης στα 40, 50 και 60!

Πώς επηρεάζει η ρετιναλδεΰδη το δέρμα;

Όπως και άλλες μορφές ρετινόλης, η ρετιναλδεΰδη είναι ένα εξαιρετικό συστατικό κατά της πρόωρης γήρανσης του δέρματος και μπορεί να είναι αποτελεσματική και για τη θεραπεία της ακμής, ειδικά όταν χρησιμοποιείται παράλληλα με ένα απολεπιστικό, όπως το γλυκολικό οξύ. Απλώς όχι το ίδιο βράδυ!

Ως ρετινοειδές, η ρετιναλδεΰδη βοηθά στη ρύθμιση της ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος, αποτρέποντας το φράξιμο των πόρων, καθώς και βελτιώνει το συνολικό τόνο και την υφή του δέρματος ενώ ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

Πώς θα εφαρμόσεις σωστά τη ρετιναλδεΰδη;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές σχολές όσον αφορά τη ρετινόλη και την εφαρμογή της. Μπορείτε να εφαρμόσετε τον ορό ρετιναλδεΰδης τη νύχτα σε στεγνό, καθαρό δέρμα (ένας γενικός εμπειρικός κανόνας για κάθε τύπο ρετινόλης). Χρησιμοποιήστε ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού για να αποφύγετε τον ερεθισμό και εφαρμόστε το προϊόν τόσο στο πρόσωπο όσο και στο λαιμό σας.

Οι περισσότεροι δερματολόγοι συνιστούν να ξεκινάτε με ρυθμό μία φορά την εβδομάδα, αυξάνοντας σταδιακά τη χρήση.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι περιορίζετε άλλα ενεργά συστατικά στη νυχτερινή σας ρουτίνα όταν χρησιμοποιείτε ρετιναλδεΰδη. Αποφύγετε την ανάμειξη άλλων οξέων, όπως βιταμίνη C ή AHA, στο ίδιο προϊόν ή ακόμα και σε διαφορετικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα.

Αφού εφαρμόσετε τον ορό, ακολουθεί πάντα μια ενυδατική κρέμα, μισή ώρα μετά. Επίσης, φροντίστε να αποφύγετε την εφαρμογή μιας αποφρακτικής ενυδατικής κρέμας στο πρόσωπο μετά τη χρήση οποιασδήποτε μορφής ρετινοειδών, καθώς μπορεί να αυξήσει τον ερεθισμό.

Το σίγουρο είναι πως μετά την εφαρμογή της ρετιναλδεΰδης, το πρωί είναι απαραίτητη η χρήση αντιηλιακής κρέμας, καθώς το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο στις ακτίνες UV.

Συμβουλή

Είναι σημαντικό να αναζητάτε προϊόντα που χρησιμοποιούν μόνο κλινικά αποδεδειγμένους και ισχυρούς τύπους βιταμίνης Α

Η ρετινόλη, σε όλες τις μορφές της απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Πηγή: Naturanrg127o, www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης