LifeRinascerò Rinascerai - Κάθε δικό σου κλικ είναι μια δωρεά στο νοσοκομείο...

Rinascerò Rinascerai – Κάθε δικό σου κλικ είναι μια δωρεά στο νοσοκομείο του Bergamo

Ο Roby Facchinetti και ο Stefano D’orazio, μέλη του διάσημου ιταλικού συγκροτήματος των 70s, Pooh, αποφάσισαν να βοηθήσουν την πόλη τους,  με ένα άκρως συγκινητικό τραγούδι, με τίτλο «Rinascerò, Rinascerai

♦ της  Μαρίας Γκέκα

Οι δύο μουσικοί έδωσαν τα πνευματικά δικαιώματα και όλα τα έσοδα του τραγουδιού στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο.

Κάθε κλικ, λοιπόν, στο βίντεο είναι μια δωρεά, μία βοήθεια στον αγώνα του νοσηλευτικού προσωπικού στο Μπέργκαμο, καθώς το YouTube πληρώνει κάποια χρήματα ανά κλικ.

Πράγματι, μέσα σε λίγες μόλις ημέρες το βίντεο έχει εκατομμύρια προβολές, οι οποίες αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Πώς γεννήθηκε το τραγούδι

O  Roby Facchinetti αφηγείται «Αφού είδα στην τηλεόραση τις εικόνες των φορτηγών του στρατού που μετέφεραν τα πτώματα των συμπολιτών μου, ένιωσα  συγκλονισμένος από συγκίνηση, το κλάμα και ο θυμός με έφεραν στο πιάνο και σε λίγα λεπτά  γεννήθηκε το τραγούδι. Ήταν μια έμπνευση και μια άμεση ανάγκη, ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω κάτι, ειδικότερα για την πόλη μου, που χτυπήθηκε τόσο πολύ … Κάλεσα τον Stefano και του ζήτησα  να με στηρίξει στο έργο μου και να με βοηθήσει στους στίχους, οι οποίοι εκφράζουν απόλυτα αυτό που ένιωθα. Είναι ένας τέλειος γάμος μεταξύ μουσικής και λέξεων…

fortiga-stratou-bergamo-covid19

Το τραγούδι εκφράζει την ελπίδα για αναγέννηση και είναι αφιερωμένο  σε όσους έχουν φύγει τόσο γρήγορα και άδικα από τη ζωή. Επίσης είναι αφιερωμένο σε  όλους εκείνους που εργάζονται αδιάκοπα για το καλό των άλλων: οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλο το νοσοκομειακό προσωπικό είναι οι ήρωες και ηρωίδες αυτών των ημερών.

Μια προσευχή για μια πόλη που δεν παραιτείται

«Πριν από λίγες μέρες ο Roby μου τηλεφώνησε με μια φωνή σπασμένη από δάκρυα» συνεχίζει ο Stefano «ανάμεσα σε βαθιές αναπνοές και παύσεις μου είπε για το τραγούδι που εμπνεύστηκε … Μισή ώρα αργότερα έψαχνα για τα κατάλληλα λόγια για να ντύσω τη μουσική του, τα λόγια του πόνου, της εμπιστοσύνης, της λύτρωσης. Το Μπέργκαμο είναι η δεύτερη πόλη μου, μια πόλη που με υιοθέτησε, με καλωσόρισε και όπου πέρασα τα καλύτερα μου χρόνια εργασίας. «Θα ξαναγεννηθώ, θα ξαναγεννηθείς» είναι το μήνυμά μας, είναι ο ύμνος μας για το μέλλον μιας πληγωμένης πόλης που όταν όλα τελειώσουν, θα επιστρέψει για να δει τα αστέρια»

nosokomeio-bergamo-covid19

Το Rinascerò, Rinascerai” ενορχηστρώθηκε από τον Danilo Ballo. Η χορωδία αποτελείται  από μια ομάδα φωνών από το Μπέργκαμο που συγκεντρώθηκαν χάρη στη συνεργασία του Daniele Vavassori και με την υπέροχη φωνή της Valeria Caponnetto Delleani, ενώ οι κιθάρες παίζονται από τον Ντιέγκο Αριγκόνι.

Ένα τραγούδι που γεννήθηκε για να υποστηρίξει τις ανάγκες του πολύπαθου Νοσοκομείου  του Μπέργκαμο που πλήττεται σοβαρά από το Covid-19.  Κάθε  download, και κάθε κλικ λοιπόν στο βίντεο αυτό είναι μια δωρεά, μία βοήθεια στον αγώνα του νοσηλευτικού προσωπικού στο Μπέργκαμο.

nosokomeio-bergamo-covid19

Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας  (Facchinetti / D’Orazio) είναι υπέρ του νοσοκομείου Papa Giovanni XXIII στο Μπέργκαμο για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού. Θα είναι επίσης δυνατό να πραγματοποιηθούν αυθόρμητες δωρεές στον τρεχούμενο λογαριασμό του νοσοκομείου του Πάπα Τζιοβάνι ΧΧΙΙΙ στο Μπέργκαμο – IBAN: IT75Z0569611100000008001X73 – Progetto Rinascerò.

Δείτε: Καλλιεργώντας τη συναισθηματική ανθεκτικότητα των παιδιών, στην εποχή του κορονοιού covid 19

Πηγή: www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης