ΥγείαΡώτα τον Kanta

Ρώτα τον Kanta

του Kanta Jacob Katz N.D.
Ποια ήταν η τελευταία φορά που χρειαστήκατε συμβουλές για κάτι σημαντικό; Πόσο συχνά δεν έχετε σκεφτεί ότι, εάν είχα κάποιον θα τον ρωτούσα για τούτο ή  εκείνο το θέμα και ίσως τότε να αισθανόμουν καλύτερα. Ίσως, αν καταλάβαινα γιατί αισθάνομαι έτσι, θα μπορούσα να κάνω κάποιες αλλαγές.
Όλοι έχουμε ερωτήσεις, πολλές ερωτήσεις για τη ζωή και  την υγεία μας. Σε αυτό το άρθρο και σε όσα ακολουθήσουν, θα προσφέρουμε μια πλατφόρμα με απαντήσεις σε κάποιες τέτοιες ερωτήσεις. Εδώ και 25 χρόνια βοηθάω ανθρώπους κυρίως σε θέματα «πνευματικής διατροφής». Λέγοντας «πνευματική διατροφή» αναφέρομαι στην εξισορρόπηση του νου, του εγκεφάλου και του σώματος, με στόχο τη δημιουργία αρμονίας. Μερικές φορές χρειάζεται να  εξισορροπήσουμε τη λήψη συγκεκριμένων τροφών καθώς μπορεί να δημιουργούν δυσφορία στο σώμα. Άλλες φορές μπορεί να έχουμε συγκεκριμένα σχήματα αυτοματοποιημένων συμπεριφορών που δημιουργούν ψυχολογικό πόνο, ή απλώς  κάνουμε τις ίδιες σκέψεις ξανά και ξανά χωρίς να μπορούμε να τις σταματήσουμε. Η δουλειά μου είναι να προσφέρω βοήθεια σε ανθρώπους ώστε να ξεκαθαρίσουν πώς να κάνουν αλλαγές στην καθημερινή τους ζωή, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια αίσθηση σαφήνειας και ισορροπίας σε όσους την αναζητούν.
Η αντίληψή μου για τη ζωή και την υγεία είναι απλή: εάν μάθουμε να φροντίζουμε το σώμα και το πνεύμα μας, τότε θα μας φροντίσουν και αυτά με τη σειρά τους. Το ανθρώπινο σώμα είναι από τη φύση του εξοπλισμένο ώστε να ζει σε μια υγιή κατάσταση. Υγιή στον νου, στο σώμα και στο πνεύμα. Όμως η προσωπική ευθύνη του καθένα  είναι να ευθυγραμμιστούμε με τους κώδικες της υγείας. Ξέροντας ή μαθαίνοντας αυτά τα συνήθως απλά βήματα, έχουμε το κλειδί για να αισθανθούμε καλύτερα.
Στις μέρες μας, η ζωή έχει γίνει τόσο αυτοματοποιημένη, τόσο γρήγορη και γεμάτη στρες με το άγχος της επιβίωσης, που συχνά δικαιολογούμε τις επιλογές μας για πολλούς λόγους. Ίσως έχει έρθει η ώρα να μην προσπαθούμε απλώς να επιβιώσουμε, αλλά να αρχίσουμε να ζούμε με τον τρόπο που θέλουμε.
—————

Ε: Κanta, έχω πολλές αρνητικές σκέψεις που επαναλαμβάνονται και από τις οποίες δεν μπορώ να απαλλαγώ. Πώς μπορώ να το αλλάξω αυτό;

Α: Για να αλλάξουμε έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο σκέψεων, χρειάζεται να αναλάβουμε την ευθύνη  όσων σκεφτόμαστε. Για να αλλάξει ένα αρνητικό μοτίβο σκέψης, χρειάζεται αλλαγή εστίασης. Σταμάτα να εστιάζεσαι σε όσα δεν θέλεις. Φτιάξε μια εικόνα στο νου σου για το τι ακριβώς θέλεις στη ζωή σου και κράτα την στο μυαλό σου. Κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να εστιάζεται στις παλιές εικόνες, κάνε μια επιλογή να βλέπεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς. O επαναλαμβανόμενος κύκλος σκέψεων μπορεί να γίνει θετικός, αλλά εσύ είσαι που χρειάζεται να προγραμματίσεις αυτό που θέλεις.

Ε: Όταν αρχίζω να κάνω μια αλλαγή στη ζωή μου, εμφανίζονται πολλές δυσκολίες. Αυτό είναι σημάδι ότι χρειάζεται να αλλάξω κατεύθυνση ή είναι απλώς ένα εμπόδιο που χρειάζεται να ξεπεράσω; Πώς καταλαβαίνω τη διαφορά;

Α: Φίλε μου, κάθε φορά που κάνουμε ένα βήμα προς μια θετική κατεύθυνση, μια ίση αντίθετη πολικότητα εμφανίζεται, ώστε να κάνουμε μια επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο παραμένεις σε μια κατάσταση που δεν ήθελες να είσαι, θα χρειαστεί ισόποση ενέργεια να ρίξεις αυτόν τον τοίχο και να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο. Είναι πιο σημαντικό να αναγνωρίσεις ότι, αν η αντίστασή σου είναι ισχυρή, ίσως πρόκειται για μια πολύ σημαντική επιλογή για σένα. Έχε θετική στάση όταν συμβαίνει αυτό και πάντα να θυμάσαι ότι στη ζωή, δεν είναι τι σου συμβαίνει, όσο τι συμβαίνει για σένα ώστε να λύσεις το παλιό πρόβλημα.

Ε: Κanta, προσπαθώ να χάσω κιλά αλλά συνειδητοποίησα ότι τρώω παραπάνω όταν είμαι στρεσαρισμένη. Πώς μπορώ να σταματήσω αυτή την παρόρμηση;

Α: Φίλη μου, η τροφή έχει γίνει σαν ναρκωτικό για πολλούς ανθρώπους στην κοινωνία μας. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολύ συχνά το φαγητό για να προσπαθήσουν να αποφύγουν συναισθήματα πόνου και άγχους. Η ερώτηση που χρειάζεται να κάνεις στον εαυτό σου είναι: τι είναι αυτό που σου προκαλεί το στρες; Επίσης, θα σε ρωτούσα με τι σκέψεις τρέφεις τον εαυτό σου; Μπορεί να τρως πολλές διαφορετικές τροφές, όμως οι σκέψεις σου είναι και αυτές τροφή. Πρόσεχε τι σκέφτεσαι, ειδικά τις ώρες που τρως. Για να χάσεις βάρος, απλώς μην τρως όταν είσαι στρεσαρισμένη. Εάν έχεις μακροχρόνιο στρες, καλό θα ήταν να ζητήσεις εξωτερική βοήθεια αν νιώθεις ότι τη χρειάζεσαι.
Σας προσκαλούμε να μάς στείλετε τις ερωτήσεις σας στο mail: mgeka@addiction.com.gr

kantaWho is who

Ο Kanta Jacob Katz N.D. είναι σύμβουλος ψυχοσωματικής υγείας και θεραπευτής του Tai Yi, μιας αρχαίας κινεζικής μεθόδου ενεργειακής θεραπείας με τα χέρια. Ο Kanta βοηθάει ανθρώπους εδώ και 25 χρόνια, δουλεύοντας με άτομα και ομάδες, καθοδηγώντας τους σε τομείς «πνευματικής διατροφής» και θεραπείας με ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.
Έχει δουλέψει στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια και στο Πουέρτο Βαγιάρτα του Μεξικού. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ως συνιδρυτής του εναλλακτικού θεραπευτικού κέντρου R.O.S.E. (Respecting Our Soul Essence).
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο www.playandheal.com, Email: kantakatz@yahoo.com

Πηγή: NaturaNrg #70

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code