Salata_eggs

Σαλάτα με μυρωδικά και αυγά

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Διατροφή, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

Με τις συνταγές του Chef Αλέξανδρου Παπανδρέου, που ακολουθούν, σας δίνουμε ωραίες ιδέες. Και να θυμάστε πάντα: η φαντασία και η τόλμη επιτρέπονται, φτάνει ν’ ακολουθούμε τα… must της σωστής σαλάτας: κηπευτικά στην εποχή τους, βιολογικά και ολόφρεσκα. 

Προετοιμασία: 10’
Μαγείρεμα αυγών: 15’
Άτομα:

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 1 μαρούλι
  • 4 μικρά ξερά κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 25 γραμμάρια άνηθο
  • 25 γραμμάρια μαϊντανό
  • 30 γραμμάρια δυόσμο
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξίδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζετε τα αυγά και τα αφήνετε μέχρι το νερό να πάρει βράση. Μόλις το νερό κοχλάσει, έπειτα από 30 δευτερόλεπτα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε κατά μέρος για 15 λεπτά.
  2. Βγάζετε τα αυγά από την κατσαρόλα, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα καθαρίζετε.
  3. Πλένετε καλά τα φρέσκα μυρωδικά, το μαρούλι και τη ρόκα και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  4. Κόβετε το μαρούλι και τη ρόκα σε μικρά κομμάτια και τα μυρωδικά σε φυλλαράκια και τα αναμειγνύετε.
  5. Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα, το ξίδι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε με ένα σύρμα.
  6. Στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο λίγο λίγο, ανακατεύοντας, για να γίνει μια ελαφριά σάλτσα για τη σαλάτα.
  7. Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα, κόβοντας τα αυγά σε λεπτές φέτες και σερβίροντας δίπλα τη φρέσκια σαλάτα με τα μυρωδικά. Κατόπιν περιχύνετε με λίγη σάλτσα και γαρνίρετε με τις ροδέλες κρεμμυδιού.

Tips:

Για να μην σας σπάνε τα αυγά που βράζετε, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ο τρόπος βρασίματος που περιγράφεται στη συνταγή δεν είναι ο συνηθισμένος, αλλά το αυγό γίνεται πιο νόστιμο και διατηρεί καλύτερα τη θρεπτική αξία του.

Πηγή: NaturaNrg #59

Σαλάτες από ανοιξιάτικο περιβόλι

Πράσινη σαλάτα με cranberries και παρμεζάνα

Σαλάτα με σπαράγγια, ψιλοκομμένη ντομάτα και σουσάμι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *