Σαλάτα με ψητή γλυκοπατάτα και κινόα-naturanrg

Σαλάτα με ψητή γλυκοπατάτα και κινόα

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: NATURADaily, Super foods, Vegan, Διατροφή, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

♦ Φρέσκια, υγιεινή σαλάτα με ψητή γλυκοπατάτα και κινόα με φρέσκο σπανάκι και αβοκάντο. Η νόστιμη βινεγκρέτ λεμονιού θα ντύσει τη σαλάτα σας και θα της χαρίσει μία ιδιαίτερη λεπτή γεύση.

♦ Vegan – πλούσια σε πρωτείνη

Συστατικά

  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι κινόα
  • λίγο θαλασσινό αλάτι
  • λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 150 γρ. φρεσκο σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 μεγάλο αβοκάντο
  • 1/3 φλυτζανιού κράνμπερι αποξηραμένο
Tip: Λίγο φρέσκο βασιλικό για για έξτρα γεύση

Για την βινεγκρέτ

Σαλάτα με ψητή γλυκοπατάτα και κινόα-naturanrg

  • 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ρίγανη
  • 4 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικό
  • 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου
  • 1/2 φλυτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο λεμόνι (3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 C. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κύβους τις γλυκοπατάτες. Τοποθετήστε τις πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι. Ραντίστε τις με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε και απλώστε. Τοποθετήστε το ταψάκι στον προθερμασμένο φούρνο. Αφήστε τις γλυκοπατάτες να ψηθούν για 15′ και γυρίστε τις. Αφήστε να ψηθούν για άλλα περίπου 15 λεπτά.

Παράλληλα προετοιμάστε την κινόα. Ξεπλύνετε καλά την κινόα  μέσα σε ένα λεπτό σουρωτήρι για να φύγει η πικρίλα. Βάλτε την κινόα σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μία βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και καλύψτε το σκεύος με ένα καπάκι. Αφήστε να σιγοβράσει για 15′ και αποσύρετε απο τη φωτιά. Αφήστε το κατσαρολάκι σκεπασμένο για άλλα 5′ περίπου μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Αφαιρέστε το καπάκι και ανακατέψτε ελαφριά με ένα πιρούνι.

Αδειάστε την κινόα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τα κομμάτια της ψημένης γλυκοπατάτας. Αφήστε να κρυώσουν.

Παράλληλα ετοιμάστε το ντρέσινκ

Αναμίξτε σε ένα μπολ το βαλσάμικο, την μουστάρδα ντιζόν, την ρίγανη, τον αποξηραμένο βασιλικό, το σκόρδο. Ρίξτε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Προσθέστε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά ενώ το χτυπάτε. Ρίξτε και το λεμόνι και συνεχίστε το χτύπημα. Αδειάστε το μίγμα του ντρέσινκ σε ένα γυάλινο βάζο και φυλάξτε το στο ψυγείο μεχρι να ολοκληρώσετε την ετοιμασία της σαλάτας σας.

Αφαιρέστε τα κοτσανάκια και χονδροκόψτε το σπανάκι σας. Προσθέστε το μαζί με το αβοκάντο και τα κράνμπερι. Ανακατέψτε και προσθέστε τον φρέσκο βασιλικό.

Περιχύστε τη σαλάτα σας με το ντρέσινκ και ανακατέψτε καλά.  Αν δεν έχετε σκοπό να την καταναλώσετε όλη τη σαλάτα βάλτε ντρέσινκ μόνο σε όση έχετε σκοπό να καταναλώσετε.

Tip: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μία χούφτα κολοκυθόσπορο ή ηλιόσπορο ή αμύγδαλα.

Διατροφικό Προφίλ

Θερμίδες: 349

Υδατάνθρακες: 11%

Πρωτείνες: 13%

Χοληστερόλη %

Απολαύστε αμέσως!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *