ΕυεξίαFitnessΣας έπιασε κράμπα; Στη θάλασσα ή στο περπάτημα;

Σας έπιασε κράμπα; Στη θάλασσα ή στο περπάτημα;

Τις έχουμε συνδυάσει με τη θάλασσα, αλλά κράμπες μάς πιάνουν και στη… στεριά και είναι εξίσου επώδυνες. Πριν σας ανησυχήσουν, γνωρίστε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για την αντιμετώπισή τους μέσα ή έξω από το νερό!

Ηρεμήστε και καθίστε όσο πιο αναπαυτικά μπορείτε. Κάντε απαλό μασάζ στον πονεμένο μυ και τεντώστε τον ήπια, χωρίς βίαιες κινήσεις, με φόρα τεντώματος αντίθετη με αυτή της κράμπας. Αν, για παράδειγμα, σας έχει πιάσει κράμπα στη γάμπα, προσπαθήστε να φέρετε σιγά σιγά και προοδευτικά τη μύτη του ποδιού σας προς τα πάνω, χαμηλώνοντας έτσι το πέλμα σας. Βοηθούν επίσης τα θερμά επιθέματα, η επαρκής πρόσληψη νερού και η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν ηλεκτρολύτες (φρούτα όπως η μπανάνα, χυμοί, λαχανικά)

Κράμπα μέσα στη θάλασσα

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια. Γυρίστε ανάσκελα και προσπαθήστε με τα δάχτυλα του χαλαρού σας ποδιού να τεντώσετε το πόδι που έχει πάθει την κράμπα, πιέζοντάς το στην περιοχή των δαχτύλων. Αν δεν τα καταφέρετε, ξεκουραστείτε επιπλέοντας ανάσκελα και αφήστε το σώμα σας τελείως ελεύθερο. Μόλις περάσει κάπως ο πόνος, κολυμπήστε αργά προς την ακτή, βγείτε έξω, καθίστε στην σκιά και πιείτε άφθονο νερό.

Πηγή: www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης