LifeΣυνέντευξη Φιλίπ Ανετέλ «Ήρθε η ώρα να δούμε πέρα από την ψευδαίσθηση...

Συνέντευξη Φιλίπ Ανετέλ «Ήρθε η ώρα να δούμε πέρα από την ψευδαίσθηση της φυσικής πραγματικότητας»

Τσάκρα, ενέργεια, λευκό φως, αύρα, σκεπτομορφή, αιθερικό σώμα και άλλες άγνωστες έως μέχρι πρόσφατα λέξεις, αναγνωρίζονται πλέον ακόμα και από επιστήμονες σε όλους τους κλάδους της βιολογίας, της φυσικής και της ιατρικής. Συνέντευξη Φιλίπ Ανετέλ «Ήρθε η ώρα να δούμε πέρα από την ψευδαίσθηση της φυσικής πραγματικότητας»

Έχουμε περάσει την εποχή του σκοταδισμού, που κάθε ενεργειακός θεραπευτής θεωρούνταν τσαρλατάνος και κάθε θεραπευόμενος, αφελής.

Οι σκεπτικιστές συνεχίζουν να ζητούν αποδείξεις. Σήμερα υπάρχουν. Ίσως όχι ακόμα καταγεγραμμένες σε ποσοστά. Τις έχουν όμως όλοι όσοι έχουν θεραπευτεί στην ψυχή και το σώμα τους αλλά και οι γιατροί τους, που μη μπορώντας να εξηγήσουν πώς από τη μία ημέρα στην άλλη εξαφανίζονται σοβαρά προβλήματα υγείας, μιλούν για θαύματα.

Και εάν περί αυτού πρόκειται, δηλαδή για το πώς ονομάζουμε μια θεραπεία που δεν συμβαίνει με τις μεθόδους της δυτικής ιατρικής, ας την ονομάσουμε θαύμα. Έτσι κι αλλιώς οι ενεργειακές θεραπείες βασίζονται στην πίστη. Την πίστη στην ίαση.

Συνέντευξη Φιλίπ Ανετέλ «Ήρθε η ώρα να δούμε πέρα από την ψευδαίσθηση της φυσικής πραγματικότητας»Σε λίγες ημέρες στην Ερέτρια θα διεξαχθεί ένα ακόμη σεμινάριο «Ο Καθρέφτης του Σώματος». Με αφορμή το σεμινάριο ζητήσαμε από τον εισηγητή και θεραπευτή επί 33 χρόνια της μεθόδου Μπροφμαν, Φιλίπ Ανετέλ, να μας εξηγήσει αυτή τη θεραπευτική μέθοδο.

♦ Πριν μας εξηγήσετε τι είναι ο «Καθρέφτης του Σώματος», θα ήθελα να μας πείτε τη δική σας ιστορία.

Η σχέση μου με τη θεραπεία πηγαίνει πολύ πίσω στην παιδική μου ηλικία. Περίπου ένα μήνα μετά τη γέννησή μου, η αδερφή της μητέρας μου πέθανε από καρκίνο του μαστού. Και ήταν μια δύσκολη στιγμή για τη μαμά μου η οποία είχε να αντιμετωπίσει εκτός από τον ψυχικό πόνο για τον θάνατο της αδερφής της, τον σωματικό πόνο που ένιωθε από οιδήματα που είχε και στα δύο χέρια. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να τη βοηθήσουν.  Η γιαγιά μου της πρότεινε να απευθυνθεί σε έναν συγγενή που ήταν τότε πολύ γνωστός ραβδοσκόπος στη Γαλλία. Εκείνος χρησιμοποίησε ένα εκκρεμές που κινούνταν πάνω από ένα βρεγμένο στυπόχαρτο με το σάλιο της μητέρας μου. Με αυτό τον τρόπο κατανόησε τα μπλοκαρίσματα στο σώμα της και της έδωσε ομοιοπαθητικά φάρμακα. Δύο εβδομάδες αργότερα τα οιδήματα είχαν εξαφανιστεί.

Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας και της εφηβείας, όλη η οικογένεια ακολουθούσε ομοιοπαθητική ιατρική. Σπάνια χρειαζόταν να επισκεφτούμε γιατρούς της δυτικής ιατρικής.

Όταν διάβασα το βιβλίο των Πιερ Μπεσόν και Αντρέ Ντελομπέλ «Άνθρωπος ή Θεός», που είχε γραφτεί τη δεκαετία του 1950, έμαθα για πρώτη φορά για την εξέλιξη της συνειδητότητας.  Έδινε πρακτικά παραδείγματα για να ξεφύγουμε από τους περιορισμούς που βιώνουν τα περισσότερα όντα. Έτσι ανακάλυψα τον Παραμχάνσα Γιογκανάντα και διάβασα την «Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι», και στη συνέχεια την Έλενα Μπλαβάτσκι και το βιβλίο της «Μυστικό Δόγμα» κ.λπ.

Σε εκείνο το σημείο της ζωής μου, η πόρτα της θεραπείας ήταν ανοιχτή για μένα, αλλά δεν την πέρασα επειδή ήμουν ακόμα παγιδευμένος στην προσωπική μου ιστορία. Δεν ήμουν έτοιμος ακόμα να διώξω τις αντιστάσεις. Χρειάστηκε να περιμένω μερικά χρόνια. Την εποχή που τίποτα στη ζωή μου δεν λειτουργούσε, τόσο σε επίπεδο σχέσεων όσο και σε οικονομικό επίπεδο, η πόρτα άνοιξε ξανά.

♦ Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη θεραπευτική μέθοδο και τι σας έκανε να παραμείνετε σε αυτήν έως σήμερα.

Είχα ξεκινήσει μια εταιρεία που πουλούσε ανακυκλωμένο χαρτί. Έψαχνα τρόπους να προωθήσω την εταιρεία μου αλλά ήταν δύσκολο. Παρακολουθούσα εναλλακτικές εκθέσεις βιολογικών προϊόντων, πνευματικότητας κλπ. Και σε μια από αυτές τις εκθέσεις άκουσα μια ομιλία του Μάρτιν Μπρόφμαν. Όλα όσα έλεγε μου θύμισαν το παρελθόν και τον ανιψιό της γιαγιάς μου που είχε θεραπεύσει τη μητέρα μου. Οι ιδέες ήταν ίδιες: είμαστε δημιουργοί, είμαστε απεριόριστα όντα και οτιδήποτε μπορεί να θεραπευτεί.

Τρεις ημέρες μετά συμμετείχα σε ένα από τα σεμινάρια του Μάρτιν. Αμέσως ένιωσα σαν το ψάρι μέσα στο νερό. Είχα βρει αυτό που ήθελα να κάνω. Θεράπευσα τον εαυτό μου από τα προβλήματα όρασης που είχα από την ηλικία των 5 ετών, μυωπία και αστιγματισμό, και άρχισα να αλλάζω όλα όσα δεν λειτουργούσαν στη ζωή μου. Πέρασα από την εκπαίδευση που απαιτείται για να διδάσκω κι εγώ τις φιλοσοφίες και τις τεχνικές που είχε δημιουργήσει ο Μάρτιν μετά τη δική του εμπειρία ίασης από έναν απειλητικό για τη ζωή του καρκίνο. Αυτό που μου άρεσε σε αυτή τη μέθοδο από την πρώτη στιγμή, ήταν η απλότητα των εργαλείων. Δεν υπάρχουν μυστικά σύμβολα, ούτε συγκεκριμένες πεποιθήσεις, δεν υπάρχει γκουρού και βασίζεται στην ιδέα ότι είμαστε απεριόριστοι. Κατά τη θεραπεία μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους ενώ ταυτόχρονα βοηθάμε τον εαυτό μας. Μαθαίνουμε πώς να λειτουργούμε από το βαθύτερο μέρος της συνειδητότητάς μας, βλέποντας πέρα από την ψευδαίσθηση της φυσικής πραγματικότητας. Γιατί η μέθοδος δεν αφορά μόνο τη θεραπεία αλλά και την αυτογνωσία.

♦ Τι είναι λοιπόν αυτή η θεραπευτική μέθοδος; Πώς λειτουργεί; Μπορείτε να μας εξηγήσετε;

Η φιλοσοφική βάση αυτού του συστήματος θεραπείας βρίσκεται σε μια σειρά από διαφορετικά συστήματα πεποιθήσεων και εσωτερικές διδασκαλίες. Για παράδειγμα, ο χάρτης της διεπαφής σώματος/νου προήλθε από το ινδουιστικό σύστημα χρησιμοποιώντας τα τσάκρα. Το να το κάνετε πράξη ενώ ακούτε την εσωτερική σας φωνή είναι σύμφωνο με την Ταοϊστική φιλοσοφία. Αυτό το σύστημα είναι ένας συνδυασμός των ανατολικών παραδόσεων με τις δυτικές έννοιες της ψυχολογίας.

Η πρόθεση μας κατά την ανάπτυξη αυτού του συστήματος ήταν να γίνει συμβατό με όλες τις φιλοσοφίες, προσβάσιμο σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τις τεχνικές, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν τις θρησκευτικές (ή μη) πεποιθήσεις τους. Οι ιδέες είναι απλές και αντιπροσωπεύουν αυτό που θεωρούμε ουδέτερες πνευματικές αλήθειες:

♠ Όλα ξεκινούν στη συνειδητότητα.

Αποφασίζουμε τι να σκεφτούμε και τι να νιώσουμε. Είναι η δική μας απάντηση σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Δηλαδή, όταν επιλέγουμε να πάρουμε μια απόφαση που οδηγεί σε άγχος και οι εντάσεις από αυτό το άγχος φτάνουν σε ένα ορισμένο επίπεδο, δημιουργείται ένα φυσικό σύμπτωμα. Οπότε, όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας, όλα όσα συμβαίνουν στο σώμα μας, είναι το αποτέλεσμα αυτού που συμβαίνει στη συνειδητότητά μας. Αν αληθινά θέλουμε να αλλάξει ριζικά κάτι στο σώμα και το περιβάλλον μας, χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης. Γιατί όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι όταν επαναλαμβάνουμε την ίδια συνταγή, έχουμε ακριβώς το ίδιο φαγητό, το ίδιο αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να αναλάβουμε την ευθύνη για τις σκέψεις, τις πράξεις μας και τις επιπτώσεις τους.

♠ Υπάρχει ένας τρόπος που συσχετιζόμαστε με κάθε σύμπτωμα.

Για να γίνει κατανοητό. Υπάρχει ένα άτομο που έχει διαγνωστεί με καρκίνο, ένα άλλο με καρδιοπάθεια, ουλίτιδα κ.λπ. Πρόκειται λοιπόν για συμπτώματα στο σώμα τους. Αν θέλουν να τα απελευθερώσουν, να τα θεραπεύσουν, είναι απαραίτητο να αλλάξουν τις συνθήκες ζωής, τις εντάσεις, τις πεποιθήσεις που τα δημιούργησαν. Ισχύει για όλους μας, όποιο κι αν είναι το σύμπτωμα. Να ανακαλύψουμε την αληθινή μας προσωπικότητα, να επιστρέψουμε στο φυσικό μας τρόπο ύπαρξης, σε εκείνη την κατάσταση συνείδησης που υπάρχει μέσα μας και στην οποία είμαστε απολύτως υγιείς. Η διαδικασία της θεραπείας συνεπάγεται μια διαδικασία μεταμόρφωσης.

♠ Η ένταση σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος αντανακλά την ένταση σε ένα συγκεκριμένο μέρος της συνείδησης για κάτι συγκεκριμένο.

Αυτό μας επιτρέπει να διαβάζουμε το σώμα ως χάρτη της εσωτερικής συνείδησης, προκειμένου να κατανοήσουμε την εσωτερική αιτία προς το εξωτερικό σύμπτωμα. Ένα κλειδί για την κατανόηση αυτού του χάρτη βρίσκεται στην ανατολική θεωρία των τσάκρα, των ενεργειακών κέντρων που το καθένα σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος και ένα συγκεκριμένο μέρος της συνείδησης.

♠ Ο καθένας από εμάς είναι ένα ενεργειακό σύστημα.

Η ενέργεια ρέει μέσα από την ύπαρξή μας και κατευθύνεται από τη συνειδητότητά μας. Όταν μπλοκάρουμε τη ροή αυτής της ενέργειας, το αποτέλεσμα είναι ένα σύμπτωμα. Όλα τα συμπτώματα είναι απλώς μπλοκαρισμένη ενέργεια. Επειδή έχουμε την ικανότητα να κατευθύνουμε την ενέργεια, έχουμε τη δυνατότητα να ξεμπλοκάρουμε την ενέργεια όπου κι αν έχει μπλοκαριστεί, στον εαυτό μας ή στους άλλους. Όταν το κάνουμε αυτό, το αποτέλεσμα είναι η επιστροφή στην εμπειρία της ολότητας.

♠ Οι αντιλήψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας.

Αυτό ισχύει και για τον θεραπευτή και για τον θεραπευόμενο. Έτσι, η πράξη της θεραπείας είναι μια πράξη συν-δημιουργίας και είναι το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο. Τα στοιχεία αυτής της αλληλεπίδρασης μπορούν να ποσοτικοποιηθούν και να βελτιστοποιηθούν έτσι ώστε η θεραπεία να έχει την καλύτερη πιθανότητα να συμβεί. Βασικό συστατικό αποτελεί η πίστη στην ίαση και στο μότο μας ότι…

♠ Όλα μπορούν να θεραπευτούν.

INFO:  Επαναστατικό Θεραπευτικό Εντατικό Σεμινάριο – Επίπεδο Ι, 10 έως και 14 Μαΐου 2023, στο Ξενοδοχείο NEGROPONTE RESORT ERETRIA*****

Για πληροφορίες και κρατήσεις:

Όλγα Φασόη, Διοργανώτρια & Ενεργειακή θεραπεύτρια της Μεθόδου «Ο Καθρέφτης του Σώματος», τηλ: 6977 818013, olga.fasoi@gmail.com και επισκεφτείτε το BROFMAN FOUNDATION

Πηγή: www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code