Αρχική Life Σινιάλο Πολιτισμού στο «Φλοίσβο»

Σινιάλο Πολιτισμού στο «Φλοίσβο»

46
floisvos
floisvos

Από την Κυριακή 1η Μαρτίου και για δεκαπέντε μέρες, στο ιστορικό κτήριο του «Φλοίσβου», στην παραλία του Φαλήρου, θα λάβουν χώρα ποικίλα δρώμενα.

Ένα μεγάλης διάρκειας φεστιβάλ για τη μουσική, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και το θέατρο με τίτλο «Σινιάλο, ένας Φάρος Πολιτισμού στον Φλοίσβο». Η ιδέα του Φεστιβάλ ανήκει στη διακεκριμένη υψίφωνο Βάσω Παπαντωνίου, από την Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας και την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας».
Το πρόγραμμα στο πολιτιστικό κέντρο στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βραδιές όπερας με γνωστούς Έλληνες μονωδούς (π.χ. Έλενα Κελεσίδη, Κάτια Πάσχου, Τάσος Αποστόλου, Βασιλική Καραγιάννη κ.ά.), αφιερώματα σε γνωστούς σκηνοθέτες (όπως οι Μιχάλης Κακογιάννης, Νίκος Κούνδουρος, Περικλής Χούρσογλου, Τάκης Παπαγιαννίδης) με προβολές ταινιών τους και σχετικές ομιλίες, λογοτεχνικές βραδιές (στον Τίτο Πατρίκιο, τον Κωστή Μπαστιά), θεατρικά δρώμενα καθώς και έκθεση αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας – στον πρώτο όροφο θα παρουσιάζονται κοστούμια, επιστολές, αντικείμενα και πορτρέτα της και θα προβάλλονται ντοκιμαντέρ για τη ζωή της.
Πολιτιστικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου «Φλοίσβος», Λεωφόρος Ποσειδώνος 25, Παλαιό Φάληρο – Φλοίσβος, Είσοδος ελεύθερη

Πηγή: NaturaNrg #58

Προηγούμενο άρθρο«Η Λίλα Λέει» του Σιμώ
Επόμενο άρθροΣε όλα τα κτήρια του Μουσείου Μπενάκη ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ κάθε Πέμπτη