Υγεία«Σκανάρισμα» όλου του ανθρώπινου οργανισμού μέσα από μία τρίχα!

«Σκανάρισμα» όλου του ανθρώπινου οργανισμού μέσα από μία τρίχα!

 

Στην εποχή της έκρηξης των νέων τεχνολογιών που έχουν αλλάξει το τοπίο της επιστήμης, της οικονομίας και της κοινωνίας επηρεάζοντας καταλυτικά τη ζωή μας, το 4ο Forum Υγείας που θα διεξαχθεί στις  24 & 25 Νοεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, με ελεύθερη είσοδο, μας φέρνει σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο της καινοτομίας και των καινοτόμων.

Ανάμεσά τους, η καρδιολόγος, Διευθύντρια στη Nanomed Lifestyle Clinic, Υπεύθυνη Νανοϊατρικής στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας ΑΠΘ,  Δρ. Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, η οποία στο πλαίσιο του Forum, θα μιλήσει με θέμα «Νανοϊατρική και Καινοτόμες Διαγνωστικές Τεχνικές για πρόληψη και θεραπεία χρόνιων ασθενειών», το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 15.00 (αίθουσα ΥΓΕΙΑ).

Η ζωή μας, “κρέμεται”από μία…τρίχα!

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται αρκούν λίγες τρίχες μας, για να δώσουν πολύτιμα στοιχεία για την υγεία μας. Όπως θα αποκαλύψει μεταξύ άλλων η κ. Καραγκιοζάκη, τα μαλλιά μας είναι ένας καταπληκτικός, σχεδόν άφθαρτος, βιο-δείκτης που μεταφέρει πολλές προσωπικές πληροφορίες σε ένα κβαντικό επιγενετικό επίπεδο. Αρκεί λοιπόν ένα μικρό δείγμα, λίγες τρίχες μας για να χαρτογραφηθούν περισσότεροι από 800 βασικοί δείκτες ευεξίας, τοξινών, ιχνοστοιχείων, βιταμινών κα.

Στην ουσία πρόκειται για ένα είδος «σκαναρίσματος» του ανθρώπινου οργανισμού, χάρις στην επιγενετική, με στόχο να γίνουν μετρήσεις όσον αφορά, στην επίδραση, που έχουν οι περιβαλλοντικοί παράγοντες στο DNA μας σημειώνει η κ. Καραγκιοζάκη και εξηγεί «Τα στοιχεία που συλλέγονται από την τρίχα (η οποία είναι ένας ζωντανός οργανισμός) στέλνονται σε κέντρο στην Γερμανία και με την χρήση υπερυπολογιστών, οι οποίοι έχουν χαρτογραφήσει 800 δείκτες ευεξίας και υγείας, συγκρίνονται με το ιδανικό.

“Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία”

Έτσι τα συμπεράσματα αφορούν πάντα τον συγκεκριμένο ασθενή, ο οποίος μπορεί να είναι πχ. περισσότερο ευαίσθητος σε μια μορφή ακτινοβολίας από ότι σε μια άλλη (πχ ακτινοβολία κινητού σε σχέση με την ακτινοβολία της τηλεόρασης).

Σε κάθε περίπτωση η εξέταση είναι προληπτική και με όλες τις μετρήσεις που γίνονται (πχ σε τοξίνες, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες), προτείνεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας 90 ημερών, που ακολουθεί ο ασθενής. Το πρόγραμμα συνήθως αφορά συστάσεις στη διατροφή του, αλλά και γενικότερα στο τρόπο διαβίωσής του (Life Style)».

Σημειώνεται ότι στο Forum συμμετέχουν περισσότεροι από 200 διακεκριμένοι ομιλητές, κορυφαίοι επιστήμονες και ιατροί της Βόρειας Ελλάδας αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι από όλη την χώρα και το εξωτερικό,  εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και καταξιωμένοι ερευνητές με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και σύνθημα  “Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία”

Το πρόγραμμα των ομιλιών καλύπτει κάθε σημαντική πτυχή της σύγχρονης ιατρικής και επιστημονικής έρευνας ενώ αναμένονται και πολλές ειδήσεις που θα αφορούν σοβαρές ασθένειες, χρόνιες παθήσεις και θέματα υγείας που απασχολούν όλη την κοινωνία.

4Ο Forum Υγείας

Θεσσαλονίκη

-24 & 25 Νοεμβρίου, Βελλίδειο

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Περισσότερες πληροφορίες για το Forum:  www.dyoforum.gr ή στο Τ. 2111001780

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης