Αρχική Vegan Σούπα με Λαχανίδα

Σούπα με Λαχανίδα

470
Σούπα με Λαχανίδα
naturanrg76-vegan-soup-laxanida2

H λαχανίδα ή kale είναι ένα έχει περισσότερο σίδηρο από το κρέας, περισσότερο ασβέστιο από το γάλα και 10 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το σπανάκι.

της Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc

Υλικά για 2 μερίδες

  • 500ml νερό φίλτρου
  • 2 χούφτες λαχανίδα ψιλοκομμένη
  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα
  • ¼ φλιτζ κόκκινα φασόλια
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο
  • σέλινο
  • 2-3 καρότα
  • ½ σελινόριζα
  • τζίντζερ
  • λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • εξαιρετικά παρθένο ψυχρής έκθλιψης

Ετοιμασία

Κόβεις τα λαχανικά σε κομμάτια και τα βάζεις στο νερό πριν βράσει. Κλείσε την κατσαρόλα. Όταν πάρει βράση, χαμήλωσε στο μισό και άφησε να μαλακώσουν τα λαχανικά. Πρόσθεσε ελεύθερα πιπέρι, τζίντζερ, κύμινο, μυρωδικά, μπούκοβο, κουρκουμά και στο τέλος ½ λεμόνι ανά μερίδα. Το λάδι προσθέσέ το κι αυτό στο πιάτο.

Advertisements

Συνόδεψε με 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι.
Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να απορροφήσει το σίδηρο που χρειάζεται.

 

Πηγή Natura Nrg #76

Προηγούμενο άρθροMη σε πιάνει πανικός!
Επόμενο άρθροΡιζότο με σπανάκι και ρεβίθια