Σούπα με καρότο και τζίντζερ. Μια σούπα δυναμίτης, που εκτός από νόστιμη είναι εξαιρετικά θρεπτική. Δείτε γιατί:
Το καρότο είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Α και κάλιο, έχει ποσότητες Βιταμίνης Ε, ενώ διαθέτει, επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Περιέχει φώσφορο, κάλιο και ασβέστιο.
Το τζίντζερ είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, χρώμιο και μαγνήσιο, τα οποία διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Για 4 άτομα θα χρειαστείς:
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών,
- 600 γραμμάρια καρότα,
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα,
- 1 σκελίδα σκόρδο και
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ ή ½ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη.
Εκτέλεση
Βάζεις όλα τα υλικά να βράσουν κι όταν τα λαχανικά μαλακώσουν καλά, αφαιρείς 1 ή 2 κουτάλες από το ζωμό και το κρατάς στην άκρη. Χτυπάς την υπόλοιπη σούπα στο μπλέντερ. Αν είναι πάρα πολύ παχύρρευστη, προσθέτεις από το ζωμό που έχεις κρατήσεις στην άκρη. Καρυκεύεις με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη, ανεπεξέργαστο αλάτι και πιπέρι.
πηγή: naturanrg