ΔιατροφήΣπιτικά κράκερ με λιαστή ντομάτα

Σπιτικά κράκερ με λιαστή ντομάτα

Τραγανά πεντανόστιμα κράκερ ολικής με λιαστή ντομάτα και φρέσκο βασιλικό! Μια εύκολη συνταγή για κράκερς, ένα σνακ για όλες τις ώρες!

της Εύας Μονοχάρη

Ποσότητα: 20 μερίδες
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο: 30 λεπτά

Υλικά

110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. αλεύρι ολικής
3 λιαστές ντομάτες
5-6 φύλλα  βασιλικού (πλατύφυλλου)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Χοντρό αλάτι

⇒ Δείτε πώς θα φτιάξετε λιαστές ντομάτες 

Βήμα προς βήμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βάζουμε τις ντομάτες σε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό να μουλιάσουν. Πολτοποιούμε –ψιλοκόβουμε  τις ντομάτες στο multi μαζί με το νερό τους.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα δύο είδη αλεύρι. Κάνουμε μια λακκούβα και προσθέτουμε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

Ζυμώνουμε ελαφρά και, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Δεν ζυμώνουμε πολύ, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά και να πάρουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Απλώνουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος, μεγάλο όσο το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε έναν πλάστη για να ανοίξουμε τη ζύμη μας.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα πολύ λεπτό ομοιόμορφο φύλλο. Όσο πιο λεπτό ανοίξουμε το φύλλο τόσο πιο τραγανή υφή θα έχουν τα κράκερς. Το φύλλο θα πρέπει να είναι λεπτότερο από 1 εκατοστό.

Με μια ροδέλα κοπής κόβουμε τα κράκερς σε τετράγωνα κομμάτια. Πασπαλίζουμε πάνω τους χοντρό αλάτι.
Ψήνουμε τα κράκερς για 15-20 λεπτά στους 180C μέχρι να πάρουν ωραίο σκούρο χρώμα και να είναι τραγανά. Αφού κρυώσουν, τα αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Πηγή: NaturaNrg #35

Η σούπα του Ιπποκράτη

Φτιάξτε τα δικά σας αποξηραμένα φρούτα

Σούπα με κολοκύθα & καρύδα

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code