Σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ και στέβια

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Διατροφή, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

Η λεμονάδα είναι από τα πιο δροσιστικά ροφήματα κι αν μάλιστα είναι σπιτική από τα πιο υγιεινά και τα πιο γευστικά. Μάθε πώς θα την φτιάξεις χωρίς ζάχαρη αλλά με στέβια με την παρακάτω συνταγή.

Υλικά :

  • 1300 γραμ. νερό
  • 250 γραμ. χυμό λεμονιού
  • 25 γραμ. στέβια ( καθαρή στέβια και όχι ανάμιξη με ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες γιατί δεν έχει την ίδια γλυκύτητα)
  • φύλλα μέντας (αν θέλετε χρησιμοποιήστε βασιλικό, δυόσμο ή ότι σας αρέσει)
  • φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στη λεπτή πλευρά του τρίφτη. (χρησιμοποίησα ποσότητα ίσα με ένα ολόκληρο καρύδι)
Εκτέλεση : 
  1. Σε κατσαρολάκι βράζουμε για 2 λεπτά το νερό, το χυμό λεμονιού και τη στέβια.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα μέντας. Αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα και τα αφαιρούμε.
  3. Βάζουμε τη λεμονάδα μας να κρυώσει στο ψυγείο.
  4. Προσθέτουμε το φρέσκο τζίντερ λίγο πριν τη σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *