lemonada-mirtilo-lemoni-potiri

Σπιτική λεμονάδα με μύρτιλο, χωρίς ζάχαρη

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: NrgFoods, Vegan, Διατροφή, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

Πανεύκολη και δροσερή συνταγή!

Η σπιτική λεμονάδα με μύρτιλο μοιάζει πολύ με την απλή λεμονάδα αλλά το μύρτιλο προσθέτει επιπλέον απίθανη γεύση και ένα υπέροχο χρώμα.

lemonia-kitrinaΑυτό που χρειάζεται να κάνετε για να φτιάξετε το σιρόπι μύρτιλο είναι να βράσετε μερικά μύρτιλα. Πολτοποιείστε το μείγμα και έχετε ένα πολύ ωραίο παχύρρευστο σιρόπι μύρτιλου.

Διαβάστε επίσης⇒ Λεμονάδα με κουρκουμά, η συνταγή κατά του άγχους και της κατάθλιψης

Σπιτική λεμονάδα με μύρτιλο, χωρίς ζάχαρη

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά

siropi-mirtilo-katsarola

Υλικά

♦ 300 γρ. φρέσκα μύρτιλα
♦ 7 φλιτζάνια νερό
♦ 1/3 της κούπας νερό
♦ 1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
♦ 1/2 φλιτζάνι marple syrup ή και περισσότερο αν την προτιμάτε πιο γλυκιά

Εκτέλεση

Βάλτε σε μια μέτρια κατσαρόλα 1/3 του φλιτζανιού νερό και προσθέστε τα μύρτιλα σε μέτρια φωτιά. Βράστε τα μέχρι να ανοίξουν, περίπου για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Βάλτε τα στο μπλέντερ και πολτοποιήστε. Ρίξτε το σιρόπι μύρτιλου σε μια μεγάλη κανάτα και προσθέστε τον φρεσκοστυμένο χυμό, το marple syrup και τα 7 φλιτζάνια νερό.

Ανακατέψτε καλά και μοιράστε το σε ποτήρια γεμάτα με πάγο ή βάλτε την λεμονάδα στο ψυγείο αν δεν θέλτε να την καταναλώσετε αμέσως.

Συντήρηση

Η λεμονάδα μύρτιλο διατηρείται στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ημέρες. Μπορείτε επίσης για να την διατηρήσετε περισσότερο, να την καταψύξετε σε θήκες για παγάκια για 6 μήνες.

Καλή σας απόλαυση! 

Πηγή: www.naturanrg.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *