LifeΗ Stand Up Comedy σε συνάντηση κορυφής! Συνέντευξη με Angelo Tsarouchas &...

Η Stand Up Comedy σε συνάντηση κορυφής! Συνέντευξη με Angelo Tsarouchas & Γιώργος Χατζηπαύλου

 

Stand Up Comedy Special  / Συνέντευξη με Angelo Tsarouchas & Γιώργο Χατζηπαύλου

Μια ξεχωριστή εμπειρία κωμωδίας θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε αυτό το φθινόπωρο. Ο λόγος για την εξαιρετική συνεργασία του Γιώργου Χατζηπαύλου με τον Angelo Tsarouchas, το σπουδαίο διεθνούς φήμης Ελληνοκαναδό κωμικό, σε μια περιοδεία ανά την Ελλάδα, με τίτλο “Stand Up Comedy Special”. Πρώτος σταθμός: Θεσσαλονίκη, 2 Νοεμβρίου στον Κινηματογράφο Κολοσσαίο.

της Μαρίας Γκέκα

 

Η Stand Up είναι ένα ιδιαίτερο είδος κωμικού διαδραστικού θεάτρου. Ο καλός stand-up-κομεντίστας προκαλεί την προσοχή, το ενδιαφέρον, το γέλιο πρωτίστως και τη συμμετοχή του κοινού, όχι από αυτά που λέει μόνο, αλλά και από τον τρόπο που τα λέει.

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου, σ’ αυτό το είδος,  δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει ήδη κερδίσει την αγάπη του κοινού χρόνια τώρα. Η περσινή σεζόν ήταν μια από τις πιο παραγωγικές για τον Γιώργο.  Η σύμπραξή του με τον Angelo Tsarouchas δεν προέκυψε τυχαία.

Εκτός από τη solo πορεία του, ο Γιώργος εδώ και μερικά χρόνια έχει κάνει, μεταξύ άλλων, κάποιες από τις πιο επιτυχημένες και ενδιαφέρουσες συνεργασίες με διεθνείς αγγλόφωνους κωμικούς (Alistair Barrie, Ben Norris, Paul Thorne κ.ά), τους οποίους έχει προσκαλέσει στην Ελλάδα. Φέτος είναι μεγάλη η χαρά του που ο βραβευμένος Ελληνοκαναδός κωμικός αποδέχτηκε την πρόσκλησή του γι’ αυτό το κοινό τουρ.

Η Naturanrg συνάντησε και τους δύο σπουδαίους κωμικούς, τους καλύτερους του είδους, πριν την πρεμιέρα τους στη Θεσσαλονίκη. Δείτε τι μας είπαν.

 

Ο Angelo Tsarouchas είναι κωμικός διεθνούς φήμης. Έχει εμφανιστεί σ’ ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη, από τον Καναδά ως την Αυστραλία, τόσο σε solo παραστάσεις, όσο και ως guest κωμικών, όπως ο Russell Peters και o Vince Vaughan. Επίσης, συνδυάζει την επιτυχημένη stand up καριέρα με εμφανίσεις σε σειρές και ταινίες μεταξύ των οποίων είναι τα: “Mad Men”, “Last Comic Standing”, “John Q”, “The Recruit” και “Cinderella Man.

Έρχεται στη χώρα μας, φέρνοντας μαζί του την καινούρια του παράσταση με τίτλο “Appetite for Discussion”, στην οποία μας «σερβίρει» τις εμπειρίες του ζώντας ανάμεσα στην ελληνική και την αμερικανική κουλτούρα, γαρνιρισμένες φυσικά με πολύ γέλιο. Μεταξύ άλλων θα μοιραστεί μαζί μας το πόσο πολύ διαφέρει η ελληνική οικογένεια από όλες τις άλλες και το πώς είναι να μεγαλώνεις στη διασπορά.

Ο Angelo Tsarouchas είναι διεθνούς φήμης κωμικός. Έρχεται στη χώρα μας, φέρνοντας μαζί του την καινούρια του παράσταση με τίτλο “Appetite for Discussion”

NaturaΝrg:  Πώς ανακάλυψες το πάθος σου για την κωμωδία

Μεγάλωσα με Αμερικάνους κωμικούς όπως ο Rodney Dangerfield και ο Sam Kinison αλλά θαύμαζα έλληνες κωμικούς όπως ο Χάρρυ Κλυνν και ο Θανάσης Βέγγος, οπότε είχα επιρροές από τους καλύτερους στην ελληνική και την αμερικάνικη κωμωδία. Το μικρόβιο το κόλλησα στο Γυμνάσιο, όταν έπαιξα την πρώτη μου παράσταση εκεί. Ακόμα έχω συγγενείς που με ρωτάνε πότε θα πιάσω κανονική δουλειά.

 NaturaΝrg: Πόσο καιρό ασχολείσαι με την κωμωδία; Από πού βρίσκεις τα υλικά σου; Από πού εμπνέεσαι;

Aσχολούμαι με την κωμωδία πάρα πολλά χρόνια! Επαγγελματικά το κάνω για 20 χρόνια τώρα. Εμπνέομαι από όλα όσα βλέπω γύρω μου. Άλλωστε εμείς, οι Έλληνες, έχουμε δώσει τον ορισμό της κωμωδίας: τραγωδία συν τω χρόνω.

 NaturaΝrg: Είναι η πρώτη σου φορά στην Ελλάδα; Πώς αισθάνεσαι;

Έχω έρθει στην Ελλάδα πολλές φορές. Ωστόσο αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά, μιας και θα κάνουμε περιοδεία με τον Γιώργο Χατζηπαύλου! Ανυπομονώ να έρθει η στιγμή αυτή.

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει ήδη κερδίσει την αγάπη του κοινού χρόνια τώρα.

 NaturaΝrg: Γιώργο Χατζηπαύλου, πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τον Angelo Tsarouhas; Τίνος ήταν η ιδέα;

Πριν μερικούς μήνες συζητώντας με τον Ιάσωνα Καλδή της ArgoNaught Comedy, με τον οποίο συνεργαζόμαστε στις ευρωπαϊκές περιοδείες,  μου ανέφερε ότι ο Angelo θα ερχόταν στην Ελλάδα. Θα ήταν ενδιάμεσος σταθμός για το ταξίδι του στην Μέση Ανατολή για κάποιες παραστάσεις. Το έριξα σαν ιδέα, να κάνουμε παραστάσεις μαζί και ο Ιάσονας, που έχει συνεργαστεί με τον Angelo στην Αγγλία, του το μετέφερε κι εκείνος συμφώνησε αμέσως.

Συναντηθήκαμε στην Ελλάδα, ο Ιάσονας, ο παραγωγός μου Αλέξανδρος Ζώης κι εγώ και μέσα σε 30′ λεπτά είχαμε θέσει τις βάσεις για την περιοδεία.

NaturaΝrg: Υπάρχουν κάποιοι κωμικοί Έλληνες ή ξένοι που σε εμπνέουν;

Γενικά οι ξένοι κωμικοί που εκτιμώ σαν θεατής είναι κυρίως κωμικοί που έχουν πολλές βαθμίδες σκέψης στις ιδέες και τα κείμενά τους.

Η Stand Up Comedy σε συνάντηση κορυφής! Συνέντευξη με Angelo Tsarouchas & Γιώργος Χατζηπαύλου

NaturaΝrg: Ισχύει ότι οι κωμικοί είναι στην ουσία μελαγχολικοί άνθρωποι;

Καθόλου. Ίσα ίσα, είναι δημιουργοί που αναζητούν το αστείο σε κάθε πλευρά ή στοιχείο της ζωής και της καθημερινότητας. Αυτό ενέχει ενέργεια, δράση και παρατήρηση άρα συμμετοχή και χαρά για ό,τι συμβαίνει. Ίσως αυτή η εντύπωση να υπάρχει εξαιτίας της τεράστιας απόσταση στη διάθεση και την εξωστρέφεια που έχει στη σκηνή ένας κωμικός σε σχέση με την ιδιωτική ζωή του.

NaturaΝrg: Πόσο δύσκολο είναι να είσαι «αστείος» στη σκηνή όταν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα;

Από την προσωπική μου εμπειρία μπορώ να πω ότι στη σκηνή έχεις την προσήλωση που απαιτείται ώστε να είσαι εκεί για τον κόσμο κι όχι για σένα. Δεν γνωρίζω αν κατανοώ τον μηχανισμό αυτό ή αν μπορείς να το χειριστείς ανάλογα, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει. Σίγουρα όμως ό,τι προσωπικό μένει εκτός συνήθως.

 

NaturaΝrg: Εμάς μας φτιάχνεις το βράδυ όταν σε παρακολουθούμε! Εσύ τι «εισπράττεις» από αυτή τη δουλειά;

Είναι απίστευτο συναίσθημα να κάνεις διαφορετικούς και άγνωστους προς εσένα ανθρώπους να γελάνε με τα κείμενά σου. Η κωμωδία και το γέλιο ως αποτέλεσμά της είναι, κατά τη γνώμη μου, η πιο περιεκτική και άμεση γλώσσα επικοινωνίας. Αν ξέρω με τι γελάς ξέρω πολλά για σένα κι εσύ για μένα.

Άρα η επικοινωνία μέσα από την αγαπημένη μου “γλώσσα” είναι κάτι πολύ σημαντικό. Πέραν αυτού είναι ένα είδος τέχνης και η επιτυχία του μαζικά είναι ο στόχος της δουλειάς που γίνεται από μένα και από κάθε δημιουργό κι αυτό είναι σαφώς κάτι που επιδιώκεις σε μεγάλο βαθμό μέσα από τη δουλειά αυτή.

 

πηγή: www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης