ΕυεξίαΒότανα & ΈλαιαΣτηρίξτε τη Messinian Hub και τα Eλληνικά Βότανα!

Στηρίξτε τη Messinian Hub και τα Eλληνικά Βότανα!

H Ελλάδα  αποτελεί μια τις πλουσιότερες σε βιολογική ποικιλότητα χώρες στην Ευρώπη και στον κόσμο και η ελληνική φύση είναι μητέρα μεγάλου αριθμού βοτάνων που χρησιμοποιούνται αιώνες στην ιατρική, τη φαρμακοβιομηχανία και τη βιομηχανία καλλυντικών.

Ναι, η Ελλάδα μας είναι χώρα ευλογημένη και είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε την  αναγκαιότητα της προστασίας και της ορθής αξιοποίησης αυτού του σπάνιου πλούτου. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια, και παρά την κρίση, πληθαίνουν οι εξαιρετικές προσπάθειες κάποιων νέων ανθρώπων που διαθέτουν όχι μόνο την τεχνογνωσία αλλά και την οικολογική ευαισθησία να αξιοποιήσουν τη μοναδικότητα των ελληνικών αρωματικών φυτών, που κινδυνεύουν να αφανιστούν κυρίως λόγω της παράνομης συγκομιδή τους.

Η καινοτόμος προσπάθεια δύο νέων επιστημόνων

Πριν λίγο καιρό, δύο νέοι άνθρωποι, ο Βασίλης Νίκας, οικονομολόγος και ο Νίκος Καδόγλου, γεωπόνος με αγάπη για τον τόπο τους και σεβασμό στο περιβάλλον αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν στο τομέα των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ), προερχόμενων κατ’ αποκλειστικότητα από το μικροκλίμα του όρους Ταΰγέτου, ιδρύοντας την εταιρία Messinian Hub-herbal products & more, με αντικείμενο την αναπαραγωγή, καλλιέργεια, τυποποίηση και προώθηση των φυτών αυτών σε δίκτυα χονδρικής πώλησης (Β2Β).

Η αναπαραγωγική δραστηριότητα  αφορά τα προϊόντα  ρίγανη, τσάι βουνού, φασκόμηλο, θυμάρι και θρούμπι, ένα εργαστήριο μικροπολλαπλασιασμού και τη δημιουργία ομάδων παραγωγών εναλλακτικής γεωργίας. Όραμά τους είναι να βοηθήσουν τους παραγωγούς να καλλιεργήσουν βιολογικά ελληνικά βότανα, δίνοντάς τους το κατάλληλο πολλαπλασιαστικό υλικό και το σωστό οικονομικό κίνητρο για να το κάνουν. Η ιδέα είναι να καλύψουν ολόκληρο τον κύκλο παραγωγής, συμπεριλαμβάνοντας την αναπαραγωγή, καλλιέργεια και τυποποίηση των ελληνικών βοτάνων. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος της ποιότητας σε κάθε στάδιο, δημιουργώντας οικονομίες κλίμακας και περιορίζοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Τι είναι το ΚΑΤΑΝΑ Project;

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για χρηματοδότηση της εταιρίας, η εταιρία έχει διακριθεί σε αρκετούς διαγωνισμούς καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας. Η τελευταία και ίσως η σημαντικότερη διάκριση ήρθε τον Απρίλιο του 2017, όπου ύστερα από μια μακρά διαδικασία, η εταιρία αξιολογήθηκε και επιλέχθηκε στις 100 καλύτερες νεανικές επιχειρήσεις στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό “Katana Project”.

Το KATANAPROJECT.EU είναι ένα «έξυπνο» πρόγραμμα χρηματοδότησης ιδεών στον αγροδιατροφικό τομέα​, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020. Μέσω εταιρικών συμπράξεων, είτε διακρατικά, είτε διατομεακά, η εταιρία αναζητά κεφάλαια από το ευρύ κοινό (reward crowdfunding) και από ενδιαφερόμενους επενδυτές (equity crowdfunding), αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που δίνει η πλατφόρμα και το συγκεκριμένο πρόγραμμα ως θεσμός.

Στην παρούσα φάση (στάδιο 2), η εταιρία συμμετέχει στην πλατφόρμα reward crowdfunding του προγράμματος ώστε να επιτύχει το στόχο ενός διευρυμένου δικτύου πωλήσεων στις αγορές του εξωτερικού και την ανάδειξη του πλούτου των ελληνικών βοτάνων παγκοσμίως.

Πώς θα στηρίξετε την προσπάθεια;

  • Η καμπάνια της εταιρίας στην πλατφόρμα reward crowdfunding έχει ήδη ανοίξει από την 1ηΟκτωβρίου και παραμένει ανοιχτή μέχρι 31 Δεκεμβρίου, και όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια μπορεί να μπει απευθείας στην πλατφόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο (Αγγλικά) https://katanareward.opencircleproject.com/campaign/139/integrated-production-cycle-of-greek-herbs,να κάνει λογαριασμό, να βρει την καμπάνια και να διαλέξει το ποσό συνεισφοράς του.
  • Για την ελληνική έκδοση της περιγραφής της καμπάνιας στο σύνδεσμο http://bit.ly/MessinianHubKatanaProjectGR ακολουθώντας τα βήματα που απαιτούνται (βλέπε στο τέλος του κειμένου).

 ⊕  Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας, δείτε το πρόγραμμα της Messinian Hub, τα πλούσια δώρα που έχουν σχεδιάσει αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό, επιλέξτε το ποσό συνεισφοράς σας,  βοηθώντας σημαντικά  μια καινοτόμο, ελληνική προσπάθεια.

Info: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια Τ. 210 3005140,  6974718795. emailinfo@messinianhub.gr

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.