Η κατανάλωση άφθονων φυτικών ινών μετά το έμφραγμα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις μακροπρόθεσμες πιθανότητες επιβίωσης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Όπως έδειξε, όσοι είχαν περάσει έμφραγμα και έτρωγαν άφθονες φυτικές ίνες, συστατικά που υπάρχουν σε αφθονία σε όσπρια και λαχανικά είχαν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να είναι ζωντανοί εννέα χρόνια αργότερα.
Στην πραγματικότητα, κάθε αύξηση στην ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών κατά 10 γραμμάρια, συσχετίσθηκε με μείωση κατά 15% στον κίνδυνο θανάτου στη διάρκεια της 9 ετίας, γράφουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ).
Πηγή: NaturaNrg #49
|
Το Ευαγγέλιο της γερής καρδιάς Έλαια πλούσια σε Ω3 Ω6 λιπαρά οξέα |