ΕυεξίαBody and mindΤα σαράντα καράτια της νιότης και της σοφίας

Τα σαράντα καράτια της νιότης και της σοφίας

Σε αντίθεση λοιπόν με τη συμβατική θεώρηση που λέει ότι η γήρανση ξεκινά από τα 19 και πως στα 40 μας είμαστε ήδη σε κάποιο βαθμό εκφυλισμένοι, η σοφία της Αγιουρβέδα διαφωνεί ριζικά. Είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον να δούμε το θέμα ηλικία από μια πιο “αγιουρβεδική σκοπιά”.

Επιμέλεια: Σοφία Παπαδοπούλου, Χημικός – Πρόεδρος της Ayurveda Hellas ΑΕ, Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α.*
e-mail: bhumimurti@gmail.com

Έτσι κι αλλιώς ο άνθρωπος είναι ένα ΌΛΟΝ (Σώμα – Νους – Πνεύμα) και σαν ΌΛΟΝ μεγαλώνει. Αναπτύσσεται λοιπόν ταυτόχρονα και στα τρία αυτά  επίπεδα ως εξής:

  • Από τα 0 – 20 χρόνια του σε όλα τα επίπεδα αλλά κυρίως σωματικά
  • Από 20 – 40 χρόνια συνεχίζεται η ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα αλλά κυρίως νοητικά & πνευματικά. Έτσι στα 40 όχι μόνο θεωρείται ότι δεν εκφυλίζεται, αλλά μπορεί να έχει το υψηλότερο δυναμικό του σωματικά – νοητικά – πνευματικά.
  • Από τα 40 -60 ο άνθρωπος μπορεί να διατηρήσει αυτό το πολύ υψηλό δυναμικό αξιοποιώντας το σαν προσφορά προς την κοινωνία.

Μόλις από τα 60 και μετά δέχεται τον όποιο εκφυλισμό, που όμως με τις προτάσεις που διαθέτει στο “οπλοστάσιό” της μπορεί, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, να ζήσει τα “χρόνια που του αναλογούν” (μπορεί να είναι και τα 120) σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Για να πετύχει βέβαια κανείς τη μακροημέρευση και ευζωία είναι καλό να φροντίζει να ζει σεβόμενος την Αληθινή του Φύση, όχι από τα 60 του, αλλά αν είναι δυνατό από τα 0 και μετά, δηλαδή από τη γέννησή του.
επαφή, αγιουρβέδαΩστόσο, σε όποια φάση της ζωής επιθυμεί ν’ αλλάξει τρόπο ζωής και εφόσον έχει αποκτήσει την ανάλογη Συνειδητότητα θα έχει όφελος.
Ο Dr James Duke ερευνητής, συγγραφέας πολλών βιβλίων που έχει αφιερώσει  περισσότερα από 30 χρόνια στη μελέτη, καταγραφή των φυτών και της θεραπευτικής τους δράσης, και που θεωρείται πρωτεργάτης στο χώρο της φυσικής αντιγήρανσης αναφέρει χαρακτηριστικά πως μπορούμε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα νιάτα μας με τη βοήθεια των βοτάνων και των φυσικών αντιγηραντικών συστατικών που περιέχουν. Χαρακτηριστικό είναι το ακρωνύμιο που έφτιαξε, όταν έκλεισε τα εβδομήντα του χρόνια.
Επαφή
Βιταμίνες, Συμπληρώματα
Διατροφή
Όχι σημαίνει ΟΧΙ! (σε αρνητικές συνήθειες)
Μην αγχώνεστε
Ηρεμήστε
Να αγαπάτε τον εαυτό σας
Τακτική
Άσκηση
Όσο περισσότερο εντάξει κανείς τις αρχές αυτές στη ζωή του, τόσο θα παρατηρεί απόκρυφες δυνάμεις και δυνατότητες να εμφανίζονται, ξεχωρίζοντας τον από τους
“μέσους όρους¨ και τις στατιστικές των συνανθρώπων του. Θα αναλύσουμε καλύτερα τις αρχές από αυτή τη στήλη, φωτίζοντας στο παρόν άρθρο τον παράγοντα Επαφή.
Επαφή…
Όλοι θυμόμαστε τον Ε.Τ. τον εξωγήινο, που απλώνει το δάχτυλο του για Επαφή. Η Επαφή και η Αγάπη ξανανιώνουν. Η έχθρα και το άγχος γερνάνε. Ας απολαμβάνουμε ο ένας την παρέα του άλλου. Ας κάνουμε ο ένας τον άλλο να γελάει, να αισθάνεται όμορφα, ας μοιραζόμαστε τις μικροχαρές και τις λύπες. Η φιλία και οι στενές σχέσεις όχι μόνο με τους ανθρώπους αλλά ακόμα και με ένα κατοικίδιο χαρίζουν υγεία, νεότητα και ανανέωση. Η επαφή με τη Φύση μας ανανεώνει. Θα έχετε παρατηρήσει πόσο “ανοιχτόκαρδα” είναι τα άτομα που καλλιεργούν λαχανικά, φυτεύουν λουλούδια, σκάβουν τον κήπο τους…
Και πάντα ας είμαστε πιστοί στα όνειρά μας, όνειρα για το μέλλον, όνειρα που θέλουμε να γίνουν ή να αλλάξουν. Να αναπολούμε συχνά το παρελθόν, τους φίλους και τα αγαπημένα μας πρόσωπα που δεν είναι ποια μαζί μας, γιατί όσο τα αναπολούμε τόσο θα μας συντροφεύουν.
Όσο σπάμε τους “τοίχους σιωπής” γύρω μας, αναπτύσσοντας κανάλια επικοινωνίας, έκφρασης, εξωτερίκευσης και προπαντός συγχώρεσης τόσο ο στόχος της καλής Υγείας και μακροημέρευσης γίνεται πιο δυνατός. Άλλωστε ο όρος ανοσία που ουσιαστικά έχει να κάνει με ένα πολύ καλό ανοσοποιητικό (κύριο πυλώνα της υγείας) στα σανσκριτικά – αρχαία Ινδικά – αγιουρβεδικά κείμενα σημαίνει “συγχώρεση”, σηματοδοτώντας την τεράστια σημασία της αξίας αυτής στη συνολικότερη υγεία και μακροζωία μας…

Πηγή: Naturanrg #48

 

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code