ΔιατροφήΒιταμίνες & ΣυμπληρώματαΤα χειμερινά κρυολογήματα και η γρίπη, σύμφωνα με τον Ιπποκράτη

Τα χειμερινά κρυολογήματα και η γρίπη, σύμφωνα με τον Ιπποκράτη

Ο Ιπποκράτης έγραψε πως «Όλες οι ασθένειες εμφανίζονται κατά τη διάρκεια όλων των εποχών του χρόνου, αλλά κάποιες από αυτές είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν και να επιδεινωθούν σε συγκεκριμένες εποχές».

⇒ του Dr Barrie Oldham ND DO MRN, Principal & Clinician of the Asklepion Centre for Tibb, www.unanitibb.org

Ως συνέχεια του προηγούμενου άρθρου για τη φιλοσοφία του Unani Tibb, ο Ιπποκράτης παρατήρησε πως ο κρύος αέρας που ερχόταν από τον βορρά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έφερε κρυολογήματα, ρινίτιδες, γρίπη, βρογχίτιδα και πνευμονία.

Παρατήρησε και κατέγραψε πως οι ασθενείς με κυρίαρχη μελαγχολική ιδιοσυγκρασία (κρύα και ξηρή) ή φλεγματική (κρύα και υγρή) ήταν πιο επιρρεπείς στις χειμερινές αρρώστιες απ’ ότι εκείνοι με κυρίαρχη αιματώδη (ζεστή και υγρή) ή χολερική (ζεστή και ξηρή) ιδιοσυγκρασία.

Είναι γενικώς αποδεκτό ότι τα υγρά του σώματος γίνονται πιο στάσιμα κατά τους κρύους μήνες του χειμώνα, οπότε ο μεταβολισμός και η αποβολή των τοξινών από το σώμα παρεμποδίζονται ή ακόμα και μπλοκάρονται. Αυτό προκαλεί συμφόρηση στους ιστούς του σώματος με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσε να βουλώσει η τουαλέτα του σπιτιού μας.

Σύμφωνα με την Θεωρία των Μικροβίων που ανέπτυξε ο Παστέρ στα τέλη του 1900, η οποία διαδόθηκε από τη δυτική ιατρική, αναφέρεται ότι ένας ιός μεταφέρεται μέσω του βόρειου ανέμου, εισέρχεται στο σώμα ευπαθών ανοσολογικά ατόμων και προκαλεί τη γρίπη ή άλλες ασθένειες που συνδέονται με τη γρίπη. Στην συνέχεια ο ιός εξαφανίζεται μέχρι τον επόμενο βόρειο άνεμο.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, τα συμπτώματα της γρίπης εμφανίζονται μεταξύ του Δεκεμβρίου και του Μαΐου. Τους μήνες που πλησιάζουν προς την Άνοιξη, ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει και το σώμα είναι ικανό να ξεκινήσει πλέον την αποβολή των τοξινών που έχουν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η διαδικασία αυτή θυμίζει τη μαμά – Άνοιξη – που καθαρίζει το σπίτι αποβάλλοντας τα υπολείμματα του Χειμώνα.

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που το σώμα αδυνατεί να αποβάλει τη συμφόρηση;

Ο Ιπποκράτης πάλι παρατήρησε ότι τα στοιχεία της συμφόρησης αρχίζουν να αποσυντίθενται μέσα στο σώμα (αυτό που η δυτική ιατρική αποκαλεί λοίμωξη) και ουσιαστικά δημιουργούν τα συμπτώματα της ασθένειας.

Η ιατρική φιλοσοφία του Unani Tibb ασπάζεται την θεωρία του Ιπποκράτη. Παρατήρησε ότι όπου υπάρχει συμφόρηση αναπτύσσεται μια διαδικασία για την διάσπασή της και την αποβολή της μέσα από τα κανάλια εκκένωσης (έντερα, νεφρά, δέρμα, πνεύμονες). Από τις μελέτες του Dr Antoine Bechamp (1816-1908) και άλλων νεότερων επιφανών μικροβιολόγων τώρα κατανοούμε ότι ανάλογα το σημείο του σώματος όπου εκδηλώνεται η συμφόρηση, αναπτύσσονται και τα αντίστοιχα βακτήρια τα οποία διασπούν και αποσυνθέτουν τα νεκρά κύτταρα που είναι έτοιμα να αποβληθούν από το σώμα. Αυτή λοιπόν είναι μια φυσική διαδικασία στον κύκλο της ζωής.

Αν υπολογίσουμε ότι ένα εκατομμύριο κύτταρα ανά δευτερόλεπτο πεθαίνουν φυσιολογικά και σε αυτά προσθέσουμε τα νεκρά κύτταρα λόγω εξωγενών τοξινών (φυτοφάρμακα, συνθετικά καλλυντικά, μόλυνση του αέρα κ.ά.) αλλά και λόγω ενδογενών τοξινών (αρνητικές σκέψεις, μεταβολικές δυσκολίες κ.ά.), τότε θα δούμε πως το νούμερο πραγματικά εκτινάσεται. Αυτή είναι η πραγματική αιτία της αρρώστιας και κατά δεύτερο λόγο η ανάπτυξη των βακτηρίων.

Η δυτική ιατρική (και πιο ειδικά η φαρμακοβιομηχανία κάτω από την ομπρέλα της δυτικής ιατρικής) λανσάρει κάθε χρόνο ένα εμβόλιο για την προστασία των ευπαθών ομάδων από τη γρίπη κατά την περίοδο του Χειμώνα. Σύμφωνα με έρευνες το εμβόλιο χωρίς τις ιογενείς εκκρίσεις αλλά με όλα τα υπόλοιπα συστατικά ήταν το ίδιο αποτελεσματικό, στον έλεγχο της επιδημίας της γρίπης του Χειμώνα, με το εμβόλιο που εμπεριείχε τις ιογενείς εκκρίσεις.

Οπότε είναι τα έκδοχα στο εμβόλιο (υδράργυρος, φορμαλδεΰδη, SLS, αλουμίνιο, κ.ά) που καταστέλλουν το αποτοξινωτικό σύστημα του οργανισμού μας και αποτρέπουν την αποβολή των τοξινών και τα συμπτώματα που αποτελούν τελικά μέρος αυτής της διαδικασίας.

Πώς ο Ιπποκράτης αντιμετώπιζε το πρόβλημα;

Πρώτα απ’ όλα χρησιμοποιούσε ειδικά βότανα για τη διάσπαση και αποσύνθεση της συμφόρησης (για τρεις ημέρες περίπου) μετά εφάρμοζε ανατάξεις, αλλαγές στην διατροφή και ειδικά πάλι βότανα για την αποβολή των τοξινών.

Συμπληρωματικά, χρησιμοποιούσε υδροθεραπεία (ζεστά λουτρά πλούσια σε μεταλλικά άλατα) και θεραπεία με βεντούζες (κοφτές βεντούζες) για την αποβολή των τοξινών μέσω των επιφανειακών λεμφικών αγγείων στο δέρμα.

Χωρίς συμφόρηση – Χωρίς λοίμωξη – Χωρίς γρίπη!

πηγή: naturanrg.gr, Natura nrg #111

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης