ΟικογένειαPetΘα πάτε διακοπές; Ποιος θα προσέχει το ζωάκι σας;

Θα πάτε διακοπές; Ποιος θα προσέχει το ζωάκι σας;

Πλησιάζουν οι μέρες των καλοκαιρινών σου διακοπών και αντί να χαίρεσαι νιώθεις ένα τεράστιο βάρος γιατί εκεί που θα πας δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου τον τετράποδο φίλο σου. Τα πράγματα όμως είναι πιο απλά απ’ότι τα φαντάζεσαι. – Θα πάτε διακοπές; Ποιος θα προσέχει το ζωάκι σας;

Αν έχετε γατούλα…

Οι γάτες από τη φύση τους είναι αυτόνομες και ανεξάρτητες, αυτοεξυπηρετούνται, δεν χρειάζονται βόλτα για την ανάγκη τους, τους αρέσει να μένουν στο σπίτι και στο χώρο που γνωρίζουν και χουζουρεύουν. Θέλουν να έχουν καθημερινά καθαρό νερό και φαγητό καλύτερα κονσέρβες ή ξηρά τροφή, από το οποίο θα φάνε όσο χρειάζονται για να χορτάσουν, χωρίς να είναι λαίμαργες. Οπότε, η γάτα μας μπορεί να μείνει για λίγες ημέρες (έως 3-4 ημέρες) χωρίς την παρουσία μας.

Η καλύτερη λύση είναι να έρχεται καθημερινά κάποιος που θα της βάζει φρέσκο φαγητό, θα της αλλάζει το νερό και θα της κάνει για λίγο παρέα. Εάν όμως αυτό δεν είναι εφικτό, μπορούμε να την αφήσουμε εντελώς μόνη της εφόσον φροντίσουμε για τα απαραίτητα

  • Όσον αφορά τη διατροφή της, μοιράζουμε την αγαπημένη της ξηρά τροφή σε αρκετά πιάτα και τα τοποθετούμε σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι. Υπάρχει επίσης και η εναλλακτική να αγοράσουμε από το εμπόριο ειδικές ταϊστρες για γάτες, που κρατούν σφραγισμένο το περιεχόμενο ώστε να μην μπαγιατέψει και αφήνουν λίγες λίγες κροκέτες να πέφτουν σε ειδική υποδοχή.
  • Το ίδιο κάνουμε με το νερό της, που το βάζουμε σε διαφορετικά βαθιά μπολ που δεν αναποδογυρίζουν εύκολα. Εναλλακτικά μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο και ποτίστρα με προδιαγραφές ανάλογες της ταϊστρας που σας προτείνουμε πιο πάνω.
  • Φροντίζουμε να της αλλάξουμε και να της καθαρίσουμε την άμμο και αν είναι δυνατόν να βάλουμε παραπάνω από μία λεκάνες με άμμο. Οι γάτες είναι πολύ καθαρά ζώα και αν δεν έχουν καθαρή άμμο μπορούν να γίνουν πολύ εκδικητικές.

Photo 20141017124848

Με το σκύλο μας τι γίνεται…

Δυστυχώς οι σκύλοι δεν είναι τόσο εύκολοι όσο και οι γάτες. Ένας σκύλος δεν μπορεί να μείνει μόνος του στο σπίτι. Θα στεναχωρηθεί, θα πάθει μελαγχολία, θα το κυριεύσουν η ανασφάλεια και το άγχος ότι τον εγκαταλείψαμε. Θα φάει όλο του το φαΐ από την πρώτη ημέρα από λαιμαργία, θα γαβγίζει συνεχώς ενοχλώντας τους γείτονες, θα κάνει ζημιές και αταξίες. Μερικές εναλλακτικές λύσεις είναι:

  • Να τον πάτε στο σπίτι κάποιου συγγενούς ή φίλου μας που να το ξέρει και να το αγαπάει. Θα μετριάσει τη θλίψη του και θα ξέρουμε ότι είναι σε καλά χέρια.
  • Αν λείψετε μόνο για 1-2 ημέρες και δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από το να μείνει σπίτι, θα πρέπει να φροντίσουμε κάποιος δικός μας άνθρωπος να αναλάβει κάποιες εργασίες. Θα πρέπει να το βγάζει βόλτα μία με δύο φορές την ημέρα και να φροντίζει για το φαγητό και για το νερό του καθημερινά.
  • Αν χρειάζεται να λείψετε για μεγαλύτερο διάστημα, το καλύτερο είναι να τον πάμε σε μια πανσιόν για σκύλους όπου θα είμαστε σίγουροι ότι θα τον φροντίσουν.

Πηγή:Naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.