LifeΘέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα; Πηγαίνετε για διακοπές...

Θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα; Πηγαίνετε για διακοπές…

Να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα, καλεί η βρετανική εφημερίδα Guardian όσους βρετανούς επιθυμούν να βοηθήσουν τη χώρα μας να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη συγκυρία, σε δημοσίευμά της με τίτλο «Θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα; Ελάτε για διακοπές!».

Όπως εξηγεί ο συντάκτης Alex Andreou, ο οποίος τους τελευταίους μήνες καλύπτει την ελληνική κρίση, ο καιρός στην Ελλάδα είναι εκπληκτικός, οι αρχαιολογικοί χώροι έχουν, όπως πάντα, ενδιαφέρον, οι παραλίες είναι το ίδιο μαγικές, το φαγητό είναι υγιεινό και οι τιμές είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με άλλες χρονιές. Είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις, τονίζει, όπου όλοι βγαίνουν κερδισμένοι. Οι άνθρωποι είναι πιο φιλόξενοι από ποτέ και ο τουρισμός μπορεί να προσφέρει ρευστότητα και αλληλεγγύη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, επισημαίνει το άρθρο.

H Aθήνα στα καλύτερά της…

athens_akropolis-Θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα; Πηγαίνετε για διακοπές...
Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχουν περιστατικά βίας, ούτε καν στην Αθήνα όπου παλαιότερα ξεσπούσαν τέτοια επεισόδια, ενώ πολλοί αερομεταφορείς πετούν απευθείας στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς. Εκτός από τις μικρές ουρές στα ΑΤΜ, ο επισκέπτης της Αθήνας δεν διακρίνει καμία διαφορά σε σχέση με πριν και δεν υπάρχουν ελλείψεις σε προϊόντα. Ο συντάκτης συμβουλεύει τους Βρετανούς που θα επισκεφθούν τη χώρα να έχουν μαζί τους μετρητά, ώστε να καλύπτουν με αυτά τις ανάγκες τους και να διοχετεύουν ρευστό στην ελληνική αγορά. Προτείνει ξεχωριστές κρατήσεις πτήσεων – ιδανικά με Aegean λόγω της έκπτωσης 40% – και ξενοδοχείου, αλλά και τα οικονομικά πακέτα είναι πολύ καλά αφού η τοπική ελληνική οικονομία θα επωφεληθεί όταν ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες.

Ο πιο άμεσος τρόπος βοήθειας είναι οι απευθείας κρατήσεις καταλύματος και η καταβολή μετρητών με την άφιξη, καθώς οι τιμές έχουν πέσει. Οι κάρτες εξακολουθούν να λειτουργούν, αναφέρει, όμως τα μετρητά είναι καλύτερα για τους ντόπιους.

Γνωρίστε τον ελληνικό πολιτισμό, όχι μόνο τα νησιά…

epidayros-thumb-large-Θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα; Πηγαίνετε για διακοπές...
Προτείνει επίσης τις διακοπές σε πιο άγνωστα νησιά ή σε προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως η Πελοπόννησος, η Μακεδονία και η Θεσσαλία. Επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία, στην Επίδαυρο, στους Δελφούς, τη Βεργίνα, τα Μετέωρα, στον Όλυμπο.

Αγοράστε ελληνικά προϊόντα

Οι Βρετανοί παρακινούνται επίσης να προτιμήσουν μικρές τοπικές επιχειρήσεις όσο είναι δυνατόν, παρά μεγάλες πολυεθνικές. Έτσι, αναφέρει η εφημερίδα, «θα απολαύσετε τις καλύτερες διακοπές στη ζωή σας βοηθώντας παράλληλα ένα έθνος που έχει γονατίσει από τα διεθνή δάνεια».

Για παράδειγμα, οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν καλλυντικά, μπύρες, ελιές και ελαιόλαδο ελληνικών εταιρειών ή να ψωνίσουν απευθείας από μικρότερους παραγωγούς. Το δημοσίευμα προτείνει επίσης στους αναγνώστες του να μποϊκοτάρουν το γιαούρτι «ελληνικού στιλ», προτιμώντας το κανονικό ελληνικό.

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code