ΟμορφιάΘεραπείες Λάμψης μετά το καλοκαίρι

Θεραπείες Λάμψης μετά το καλοκαίρι


Δερματολογικός καθαρισμός χωρίς ατμό, μηχανικό πίλινγκ και ενίσχυση με βιταμίνες. Οι σούπερ θεραπείες που προσφέρουν ανανέωση και φωτεινότητα στο δέρμα το φθινόπωρο.

Της Δρ Αμαλίας Τσιατούρα, δερματολόγου-αφροδισιολόγου, επιστημονικής διευθύντριας στην Cosmetic Derma Medicine, επιστημονικής συνεργάτιδος του νοσοκομείου Συγγρός.

Έχετε επιστρέψει από τις διακοπές, είστε ακόμα μαυρισμένοι και το πρόσωπό σας είναι παραμελημένο. Η μπρούντζινη όψη έχει αρχίσει να υποχωρεί και αναζητάτε μια θεραπεία που θα σας ανανεώσει. Δεν θέλετε τίποτε ενέσιμο, ούτε κάποιο πίλινγκ που θα κάνει το δέρμα σας να ξεφλουδίσει. Άραγε, μπορείτε να έχετε λαμπερό πρόσωπο ανώδυνα; Η δερματολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα αναφέρει τρεις τρόπους για να ανανεωθείτε γρήγορα μετά τις διακοπές.

Ο καθαρισμός

Ο καθαρισμός του προσώπου στο ιατρείο δεν έχει σχέση με την εφαρμογή ατμού, διαδικασία που αντενδείκνυται σε κάποιες περιπτώσεις, γιατί ευνοεί την εμφάνιση ευρυαγγειών, αλλά και επιμολύνσεων. Αρχικά γίνεται ντεμακιγιάζ και ακολουθεί μηχανικό πίλινγκ με μικροκρυστάλλους, ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα της επιφανειακής στιβάδας. Μετά από 10’ κάνουμε διάνοιξη των φαγεσώρων, ώστε να αφαιρέσουμε τα λευκά πυώδη στοιχεία και τα μαύρα στίγματα με ειδικό λεπτό εργαλείο.

Αν υπάρχει πρόβλημα με κύστεις, είναι ιδανικό το λέιζερ CΟ2. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με ενυδάτωση που γίνεται με φαρμακευτικά προϊόντα, φιλικά στο δέρμα κάθε ανθρώπου. Ο καθαρισμός είναι σημαντικός, γιατί το καλοκαίρι το δέρμα έχει γίνει πιο τραχύ και αφυδατωμένο, ενώ είναι πιθανό να έχουν αυξηθεί τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα, εξαιτίας της ελλιπούς περιποίησης. Η διαδικασία αυτή επομένως θα επαναφέρει τη λάμψη στο δέρμα και θα σβήσει τη θαμπή του όψη.

Ακόμα στους ασθενείς που έρχονται για θεραπείες αισθητικής ιατρικής τονίζουμε πόσο σημαντικό είναι να προσέχουν τη διατροφή τους, να τρώνε άφθονα φρούτα και λαχανικά και να πίνουν πολύ νερό. Η υγιεινή διατροφή επηρεάζει την υγεία του δέρματος, ενώ η άσκηση βοηθά στην καλή αιμάτωση των ιστών ενισχύοντας τη λάμψη του προσώπου.

Η μικροδερμοαπόξεση

Αν δεν θέλετε μόνο έναν καθαρισμό, αλλά αναζητάτε κάτι πιο εντατικό, η μικροδερμοαπόξεση θα λειάνει ταυτόχρονα τις λεπτές ρυτίδες και τις ουλές ακμής, αλλά θα προσφέρει επίσης βελτίωση των πανάδων, απολέπιση και απομάκρυνση των νεκρών επιφανειακών κυττάρων της επιδερμίδας, ανάπλαση και σύσφιξη με δημιουργία καινούριου κολλαγόνου. Η διαδικασία του μηχανικού πίλινγκ γίνεται και μόνη της με μεγαλύτερη έμφαση στη λεπτομέρεια και είναι ο καλύτερος τρόπος για βαθύ καθαρισμό γρήγορα και χωρίς να ξεφλουδίσει το δέρμα.

Η μικροδερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους είναι μια κλασική θεραπεία που εφαρμόζεται ανώδυνα κάθε εποχή του χρόνου. Μετά τον καθαρισμό η συσκευή Smart Peel R εκτοξεύει από την ειδική αδαμάντινη κεφαλή του χιλιάδες μικροκρυστάλλους που καθαρίζουν απαλά το δέρμα. Ο καθαρισμός είναι βαθύς και τα μαύρα στίγματα απομακρύνονται, ενώ οι διευρυμένοι πόροι λειαίνονται. Η μικροδερμοαπόξεση είναι ιδανική και για λιπαρό δέρμα, ενώ αμέσως μετά τη θεραπεία ακολουθεί λεμφικό μασάζ με τις δύο ειδικές κεφαλές Smart Peel. Αυτή μειώνει τα οιδήματα (πρηξίματα) γύρω από τα μάτια και προσφέρει σύσφιξη των μυών του προσώπου. Επίσης, η θεραπεία ευνοεί την παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Το microneedling

Είναι η λιγότερο τραυματική και επεμβατική εκδοχή της κλασικής μεσοθεραπείας, αφού γίνεται χειμώνα καλοκαίρι χωρίς ενέσεις. Πλέον το σύγχρονο εργαλείο που διαθέτουμε είναι μια μικροσυσκευή που θυμίζει στυλό και λέγεται Dermapen. Αυτό φέρει ενσωματωμένες ακίδες (δοντάκια μήκους από 0,5-1,5χιλ.) που βοηθούν τη διείσδυση των ουσιών στο δέρμα. Τα συστατικά κλειδιά που χρησιμοποιούμε είναι υαλουρονικό οξύ, εφόσον θέλουμε να κάνουμε ενυδάτωση στο πρόσωπο και να λειάνουμε τις ρυτίδες, αλλά και βιταμίνες και αιμοπετάλια (τα τελευταία λαμβάνονται με λήψη αίματος).

Όλες οι παραπάνω ουσίες προσφέρουν θρέψη, ενυδάτωση, λάμψη και ανανέωση, ενώ ο πολύ μικρός τραυματισμός που κάνουν τα δοντάκια διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Επίσης το microneedling είναι ιδανικό και για λιπαρό δέρμα, για ουλές, λεπτές ρυτίδες, αφυδάτωση. Φυσικά, εκτός από τα παραπάνω υπάρχει η ενέσιμη εκδοχή της μεσοθεραπείας, αλλά και το μπότοξ και το υαλουρονικό οξύ που προσφέρουν μάξιμουμ αποτέλεσμα στις ρυτίδες.

Λέιζερ στις ευρυαγγείες

Ο καθαρισμός με ατμό δεν συνιστάται ακόμα σε ένα πρόσωπο που ερεθίζεται και κοκκινίζει εύκολα και έχει ευρυαγγείες ή ροδόχρου ακμή. Η λύση είναι συχνά το ειδικό λέιζερ Nd-Yag που σβήνει τις ευρυαγγείες μέσα σε 1-3 συνεδρίες. Για λίγη ώρα μετά τη θεραπεία υπάρχει μια ήπια ερυθρότητα, αλλά στη συνέχεια το πρόσωπο δείχνει λαμπερό, απαλό και λείο.

Πηγή: NaturaNrg #52

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης