ΟμορφιάΣούπερ θεραπείες για ανάπλαση και λάμψη στο δέρμα

Σούπερ θεραπείες για ανάπλαση και λάμψη στο δέρμα

Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν όλοι θέλουμε να φροντίσουμε περισσότερο την εμφάνισή μας, να δούμε ένα ξεκούραστο εαυτό στον καθρέφτη, να κλέψουμε λίγο από τη λάμψη των Χριστουγέννων.

της Μαρίας Γκέκα
Επιστημονικός συνεργάτης: Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Η Αισθητική Δερματολογία, πλέον, προσφέρει εύκολες και γρήγορες λύσεις, με άμεσα και εξαιρετικά αποτελέσματα, που διαρκούν. Με τη βοήθεια νέων, μη επεμβατικών τεχνικών, γίνεται επαναστατική ανάπλαση του δέρματος και σημαντική, μακροχρόνια βελτίωση στη γενική υφή του, στις ρυτίδες, στις ουλές και σε κάθε ατέλεια.

Δείτε ποιες είναι οι σούπερ θεραπείες που προσφέρουν ανανέωση και λάμψη στο δέρμα και που μπορείτε να κάνετε τώρα λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Fractional laser

Η θεραπεία με laser είναι μια μη χειρουργική μέθοδος που μέσω της χρήσης της υπέρυθρης ενέργειας επιτυγχάνει τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος, ενώ ταυτόχρονα απαλύνει τις ρυτίδες δίνοντας στο πρόσωπο πιο νεανική όψη και υφή.

Τι επιτυγχάνει:

Δρα τόσο στην επιφάνεια όσο και στα κατώτερα στρώματα του δέρματος και εξασφαλίζει τη βελτίωση των λεπτών γραμμών γύρω από το στόμα και τα μάτια, απαλύνει τις βαθιές ρυτίδες (μεσόφρυο, οριζόντιες γραμμές μετώπου, ρινοπαρειακές ρυτίδες, άνω χείλος, πόδι της χήνας) και ταυτόχρονα επιτυγχάνει τη σύσφιξη της επιδερμίδας στο πρόσωπο και το λαιμό.

Το σημαντικότερο όφελος της θεραπείας με laser είναι το γεγονός ότι το κολλαγόνο και οι ίνες της ελαστίνης του δέρματος συνεχίζουν αδιάκοπα να αναγεννιούνται και να βελτιώνονται για μήνες μετά το πέρας των συνεδριών, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από τη φύση του εκάστοτε προβλήματος.

Μετά από 7-8 ημέρες είναι ήδη ορατά τα πρώτα αποτελέσματα: μικρότεροι πόροι, λεία επιδερμίδα, απάλυνση των ρυτίδων. Με λίγα λόγια επιδερμίδα φρέσκια και νεανική με απάλυνση των γραμμών κούρασης και λεπτών ρυτίδων.

Πότε: Πρέπει να γίνει τουλάχιστον 10 ημέρες πριν τις γιορτές.

Peelingtherapeies-omorfia-anaplasi-derma-

Το peeling είναι μια ειδική τεχνική αποφολίδωσης του δέρματος με σκοπό την ανανέωσή του, τη μείωση των στατικών ρυτίδων, τον αποχρωματισμό των καφέ κηλίδων και τη μείωση των ουλών που έχουν εμφανιστεί μετά από ακμή ή τραύματα.

Διαχωρίζονται σε ήπια (peeling με οξέα φρούτων) και βαθύτερα (χημικά peeling). Το είδος του peeling που θα χρησιμοποιηθεί επιλέγεται ανάλογα με το είδος της βλάβης που θα αντιμετωπίσει και το φωτότυπο του δέρματος.

Τι επιτυγχάνει:

Το χημικό πίλινγκ είναι κατάλληλο για όσους έχουν κηλίδες ή ρυτίδες στο πρόσωπο, για να αντιμετωπιστούν οι λεπτές γραμμές και τα σημάδια της ακμής, και για να γίνει πιο ομοιογενές το χρώμα του δέρματος.

Μπορεί να γίνει με διάφορες ουσίες, όπως άλφα-υδροξυοξέα (AHA), TCA, φαινόλες κ.λπ. Για να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του δέρματος μπορεί να είναι απαραίτητη μία σειρά από συνεδρίες, αλλά πολλοί βλέπουν σημαντική βελτίωση έπειτα από την πρώτη. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος για αρκετές ημέρες.

Νέο σφριγηλό και λαμπερό δέρμα βγαίνει στην επιφάνεια αφού αφαιρούνται οι θαμπές και κουρασμένες εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Πότε: Πρέπει να γίνει τουλάχιστον 15 ημέρες πριν τις γιορτές.

Μικροδερμοαπόξεση

Είναι μία μέθοδος με θαυμάσια αποτελέσματα που έχει κερδίσει ολοένα περισσότερο έδαφος στις θεραπείες ομορφιάς.

Η μικροδερμοαπόξεση κάνει μικροεπιφανειακή απολέπιση στο δέρμα και ενεργοποιεί εσωτερικούς μηχανισμούς ώστε να διεγερθεί η παραγωγή κολλαγόνου και να επιτευχθεί αναδόμηση και σύσφιξη της επιδερμίδας με φυσικό τρόπο. Η διαδικασία αρχίζει με έναν καλό καθαρισμό του προσώπου, στη συνέχεια γίνεται η μικροδερμοαπόξεση και τέλος γίνεται επάλειψη με ειδικές μάσκες. Η συνολική διάρκεια της θεραπείας μπορεί να φτάσει τη 1-1,5 ώρα. Για τις επόμενες δύο έως τρεις ώρες μπορεί να υπάρχει μικρή κοκκινίλα στο δέρμα που μετά υποχωρεί και αναδύεται ένα νέο, λείο και λαμπερό δέρμα. Η διαφορά αυτή είναι αμέσως εμφανής αλλά ανάλογα με τον τύπο του δέρματος μπορεί να χρειασθούν τρεις ή τέσσερις συνεδρίες για να ολοκληρωθεί η αναδόμηση.

Η μικροδερμοαπόξεση είναι ιδανική και για λιπαρό δέρμα προσφέρει σύσφιξη των μυών του προσώπου. και ευνοεί την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Συμπληρωματική θεραπεία είναι η εφαρμογή ορού με κεραττινάση και υαλουρονικό, με θεαματικά και άμεσα αποτελέσματα με λείανση των μικρών ρυτίδων.

⇒ Πότε: Μπορεί να γίνει και δύο μέρες πριν από το ρεβεγιόν.

Μεσοθεραπεία προσώπου

Ανάλογα με τη φύση του διαλύματος που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίησή της, η θεραπεία διακρίνεται σε:

  • Απλή Μεσοθεραπεία Προσώπου: το δέρμα εμπλουτίζεται με ένα ειδικό μείγμα θρεπτικών συστατικών πλούσιο σε βιταμίνες, συνένζυμα, μέταλλα και αμινοξέα, τα οποία συμβάλλουν στην αντιγήρανση.
  • Μεσοθεραπεία προσώπου με υαλουρονικό οξύ, η οποία είναι πιο ενισχυμένη από την προηγούμενη και εκτός από τις βιταμίνες και αμινοξέα περιέχει και αδιασταύρωτο υαλουρονικό οξύ. Το τελευταίο έχει την ικανότητα να συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του σε νερό και να ενυδατώνει βαθιά. Επιπλέον θρέφει και επιδιορθώνει φθορές στα κύτταρα της επιδερμίδας, διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο και επαναφέροντας την χαμένη νεανικότητα και σφριγηλότητά του.
  • Αυτόλογη Μεσοθεραπεία προσώπου – PRP . Πρόκειται για τη μεσοθεραπεία προσώπου με αίμα που προέρχεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο. Είναι η ανώτερη μορφή μεσοθεραπείας προσώπου, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες που περιέχονται στο πλάσμα οδηγούν σε πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών της επιδερμίδας και παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, οδηγώντας σε αντιγήρανση και πλήρη ανανέωση της επιδερμίδας.

Φυσικά οι θεραπείες με botox και υαλουρονικό είναι η αγαπημένη επιλογή πολλών για αποκατάσταση των ρυτίδων έκφρασης και «γεμίσματα» όπου το πρόσωπο τα χρειάζεται.


Μυστικά ομορφιάς για κάθε εποχή

Η βιταμίνη C κάνει θαύματα! Χαρίζει έξτρα λάμψη και φωτεινότητα κάνοντας το δέρμα να δείχνει αψεγάδιαστο. Χρειάζεται προσοχή στη χρήση της, αφού φοριέται μόνο βράδυ και προϋποθέτει οπωσδήποτε χρήση αντηλιακού το επόμενο πρωί.

Serum υαλουρονικού οξέος για βαθιά ενυδάτωση.

√ Χρήση αντηλιακού χειμώνα-καλοκαίρι που εξασφαλίζει ένα υγιές δέρμα προφυλαγμένο από την πολύ βλαβερή αθροιστική δράση του ηλίου και προλαμβάνει δυσάρεστες καταστάσεις, από δυσχρωμίες (πανάδες) μέχρι καρκίνο του δέρματος.

Βάλτε την απολέπιση πιο συστηματικά στη ζωή σας. Ένα προϊόν με μικροκόκκους για ήπια απολέπιση κάθε 2-3 ημέρες απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα μην επιτρέποντάς τους να συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος. Δεν χρειάζονται υπερβολές στο τρίψιμο. Ήπιες κυκλικές κινήσεις για 1 περίπου λεπτό είναι αρκετές και αποτελεσματικές για να διατηρούμε ένα λείο ομοιόμορφο δέρμα.

 

Πηγή: Naturanrg#99o

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης