ΔιατροφήΤι είναι η pregorexia και γιατί είναι επικίνδυνη;

Τι είναι η pregorexia και γιατί είναι επικίνδυνη;

O όρος “pregorexia” συνδυάζει τις λέξεις “pregnancy“- εγκυμοσύνη και «anorexia» -ανορεξία για να περιγράψει τις γυναίκες που φοβούνται την αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δεν τροφοδοτούν επαρκώς τους εαυτούς τους και το αναπτυσσόμενο μωρό τους.

Οι γυναίκες με τη συγκεκριμένη διαταραχή προσπαθώντας να αποφύγουν την αύξηση βάρους χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους, όπως ακραίες ρουτίνες άσκησης και περιορισμό θερμίδων. Οι πιθανές συνέπειες αυτών των συμπεριφορών περιλαμβάνουν επιπλοκές εγκυμοσύνης, πρόωρο τοκετό και ποικίλες συνθήκες υγείας που σχετίζονται με ένα ασυνήθιστα χαμηλό βάρος γέννησης παιδιού.

Διαβάστε επίσης, 7 συμπληρώματα διατροφής για την εγκυμοσύνη

Οι γυναίκες με pregorexia έχουν εξαιρετική δυσκολία να διαχωρίσουν την ανάγκη να υποστηρίξουν φυσικά την υγεία των αναπτυσσόμενων παιδιών τους από τις προσωπικές και κοινωνικές απαιτήσεις τους για να παραμείνουν αδύνατες και ελκυστικές.

Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της pregorexia εμφανίζουν έντονες ομοιότητες με της ανορεξίας. H έγκυος, ζυγίζεται καθημερινά, σχολιάζει αρνητικά την εικόνα του σώματός της. Συχνά θα παραλείψει επίτηδες γεύματα ή μπορεί ακόμη και να προκαλέσει εμετούς.

Πηγή: Naturanrg#108, www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης