ΔιατροφήΤι θα λέγατε για ένα χυμό;

Τι θα λέγατε για ένα χυμό;

Οι χυμοί αποτελούν μία πολύ καλή εναλλακτική λύση για όσους μέσα στην ημέρα ξεχνούν να φάνε φρούτα και λαχανικά, όπως και για όσους λόγω γαστρεντερικών προβλημάτων (π.χ. κολίτιδας) δεν μπορούν να τα καταναλώσουν φρέσκα.

Ωστόσο για να μπορεί ο χυμός να συναγωνιστεί τη διατροφική αξία των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, θα πρέπει να είναι είτε φρεσκοστυμμένος, ώστε να μην έχουν υποστεί οξείδωση οι ευαίσθητες −όταν εκτεθούν στον αέρα− βιταμίνες του, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την βιταμίνη C, είτε να πρόκειται για τυποποιημένο 100% φυσικό χυμό.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ένα προϊόν σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ μπορεί να χαρακτηριστεί ως χυμός φρούτου, εφόσον περιέχει 100% φυσικό χυμό φρούτου. Σε περίπτωση που περιέχει χυμό φρούτου σε αναλογία μικρότερη από 100%, χαρακτηρίζεται ως φρουτοποτό, αναψυκτικό ή κοκτέιλ.

imagxxxes

Παρόλο που οι επιστήμονες συμφωνούν ότι οι χυμοί των φρούτων και των λαχανικών δεν μπορούν να συναγωνιστούν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η κατανάλωση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, για παράδειγμα μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και μικροστοιχεία, αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών, μικρότερος  γλυκαιμικός δείκτης, μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού, αναζωογονούν και προσφέρουν μία καλή λύση στην  κατανάλωση  καφέ, αλκοόλ και αναψυκτικών.

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης