ΥγείαΤηλεργασία: όλεθρος για την υγεία

Τηλεργασία: όλεθρος για την υγεία

 

Η πανδημία εκτός όλων των άλλων υποχρέωσε με βίαιο τρόπο την αλλαγή των εργασιακών συνθηκών και τη γενικευμένη χρήση της τηλεργασίας. Πρόκειται για μια νέα πραγματικότητα, η οποία δυστυχώς για διαφόρους λόγους φαίνεται ότι θα παραμείνει και μετά το τέλος της πανδημίας.

Πρόσφατα, επιστήμονες στη Βρετανία συνέταξαν μια έκθεση για τις επιπτώσεις που έχει η τηλεργασία στην ανθρώπινη υγεία

και τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Σύμφωνα με την έκθεση, ο μέσος άνθρωπος που θα εργάζεται στο σπίτι του μετά από 5 χρόνια όταν κοιτάξει τον καθρέφτη θα δει μια εικόνα που δεν θα του θυμίζει σε τίποτα εκείνη που είχε πριν την εμφάνιση του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμα ⇒ Πόσο καιρό χρειάζεστε για να ξαναβρείτε τη φόρμα σας;

To χρώμα του δέρματος θα έχει γίνει γκριζοκίτρινο εξαιτίας της έλλειψης έκθεσής του στο ηλιακό φως και τη βιταμίνη D. Τα μειωμένα επίπεδα της βιταμίνης D θα δημιουργήσουν και άλλα σημαντικά προβλήματα υγείας. Ο μέσος άνθρωπος που θα κάνει η τηλεργασία θα αποκτήσει επιπλέον βάρος εξαιτίας της απουσίας σωματικής άσκησης ενώ επίσης θα αντιμετωπίσει πρόβλημα κύφωσης.

Ο κατάλογος των αρνητικών επιπτώσεων εξαιτίας της τηλεργασίας συνεχίζεται με προβλήματα όρασης, απώλεια μαλλιών και δοντιών, προβλήματα ύπνου και πιθανώς εμφάνιση στρες.

Πηγή: www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης