Το 70% των Ελλήνων δεν πηγαίνουν σε μουσεία!

Το 70% των Ελλήνων δεν πηγαίνουν σε μουσεία!

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Life, Πολιτισμός

Στις 18 Μαΐου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων ανοίγουν οι πόρτες στα μουσεία όλης της Ελλάδας και μας δίνουν μια καλή αφορμή για επίσκεψη.

Το 70% των Ελλήνων δεν πηγαίνουν σε μουσεία! Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι Έλληνες δεν έχουν τα μουσεία και πολύ ψηλά στις λίστες των ενδιαφερόντων τους, αφού το 70% των Ελλήνων δεν πηγαίνει σε μουσεία.

18η Μαίου – ευκαιρία για επίσκεψη στα μουσεία μας

Είναι ευκαιρία λοιπόν, με αφορμή την 18η Μαΐου να επισκεφτούμε τις κιβωτούς του ελληνικού πολιτισμού. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ προγραμματίζονται ειδικά προγράμματα ανά μουσείο. Κάθε χρόνο το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιλέγει μια θεματική.

Για τη φετινή γιορτή διάλεξε το θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές». Να επισημανθεί η δυνατότητα που έχουν τα μουσεία να προβάλλουν πρότυπα για μια κοινωνία συνεργατική, λιγότερο καταναλωτική και με σεβασμό στα οικοσυστήματα.

Τιμώμενο μουσείο για φέτος είναι το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων). Στο Βιομηχανικό Μουσείο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις από τις 15 έως τις 24 Μαΐου.

Πηγή: Naturanrg #60

Δείτε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *