Αρχική Body and mind Το Feng Shui του… Μορφέα

Το Feng Shui του… Μορφέα

92
Young-Woman-Sleeping-Blissfully
Young-Woman-Sleeping-Blissfully

της Ροζάννας Βούρτση
Μήπως δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε ή ξυπνάτε κουρασμένοι; Αν δεν συντρέχει κάποιο πρόβλημα υγείας, ίσως να φταίει η διακόσμηση του υπνοδωματίου σας! Μην πτοείστε όμως… Οι ειδικοί του Feng Shui υποστηρίζουν ότι η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου μας είναι πολύ απλή υπόθεση. Αρκεί βέβαια να έχετε όρεξη για… ανακαίνιση!

Advertisements

Τι είναι το Feng Shui;

Το Feng Shui είναι μια αρχαία φιλοσοφία που έλκει την καταγωγή της από την Κίνα. Σύμφωνα με αυτό, έχουμε τη δυνατότητα να κατευθύνουμε τις «θετικές ενέργειες», το λεγόμενο chi, του περιβάλλοντος και να ενδυναμώσουμε τον εαυτό και τις ικανότητές μας, τοποθετώντας σωστά τα αντικείμενα σε έναν χώρο που έχουμε διακοσμήσει με κατάλληλα υλικά και συγκεκριμένα χρώματα.  Το Feng Shui χαρίζει ισορροπία των αντιθέτων στοιχείων και αρμονία σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο, εντός και εκτός σπιτιού. Μολονότι, θεωρητικά, κανένα δωμάτιο δεν υπερέχει των άλλων,  η κρεβατοκάμαρα είναι αναπόφευκτα ο πιο ιδιαίτερος χώρος του σπιτιού, αφού εκεί ξεκουραζόμαστε και «φορτίζουμε τις μπαταρίες» μας.

Μικρά μυστικά για να κοιμόμαστε καλύτερα

  • Σύμφωνα με το Feng Shui, δεν πρέπει να κοιμόμαστε με το κεφάλι ή τα πόδια στραμμένα προς την είσοδο της κρεβατοκάμαρας. Ιδανικά, έχουμε οπτική επαφή με την πόρτα, χωρίς όμως να είμαστε ακριβώς απέναντί της.
  • Καλό είναι το κρεβάτι μας να βρίσκεται μακριά από το παράθυρο για να μην διαθλάται και χάνεται το chi αλλά και για να μην έρχονται κατά πάνω μας αρνητικές δονήσεις από το εξωτερικό περιβάλλον.
  • Οι γωνίες και τα αιχμηρά στοιχεία της διακόσμησης/διαρρύθμισης διαταράσσουν την ενεργειακή ροή. Προκειμένου να εξουδετερώσουμε την αρνητική τους επίδραση, καλύπτουμε τις γωνίες με ύφασμα ή με φυτά που δεν απορροφούν πολύ οξυγόνο.
  • Για ξεκούραστο ύπνο, απομακρύνουμε από την κρεβατοκάμαρα μας τηλεόραση, στερεοφωνικό και υπολογιστή –συσκευές που παράγουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Εξάλλου, το υπνοδωμάτιο πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την ξεκούρασή μας.
  • Το Feng Shui επιτάσσει ξεκούραστα χρώματα στους τοίχους και τις κουρτίνες. Αποφεύγουμε λοιπόν τις κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις, που προκαλούν εγρήγορση. Τέλος, απομακρύνουμε από το υπνοδωμάτιο εικόνες με νερό, γιατί προξενούν αϋπνία και κακοτυχία.

Μην ξεχνάτε: Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για να μπορούμε να λειτουργούμε καλά στη διάρκεια της ημέρας, να είμαστε υγιείς και να νιώθουμε ξεκούραστοι. Αν πάντως νιώθετε ότι δεν σας αρκούν οι αλλαγές στην εσωτερική διακόσμηση, ο ύπνος σας θα βελτιωθεί επίσης, αν τρώτε ελαφρά νωρίς το βράδυ, κάνετε έναν μικρό περίπατο μετά το δείπνο, απολαύσετε ένα χαλαρωτικό αφέψημα πριν ξαπλώσετε και, κυρίως, ελέγχετε το άγχος σας. Αυτά και…. όνειρα γλυκά!

bed-and-mattressΣτρώσε το στρώμα σου για δυο…

Το Feng Shui δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο στρώμα. Έτσι, όταν επιλέγουμε στρώμα, πρέπει να προσέχουμε:

  • Το μέγεθος: Αν έχουμε (ή… θέλουμε να αποκτήσουμε) σύντροφο, φροντίζουμε να μην μπλοκάρεται η ανταλλαγή ενέργειας, γεγονός που θα οδηγήσει στη βελτίωση της ερωτικής μας ζωής. Μια βασική αρχή είναι να μην κοιμόμαστε σε κρεβάτι king size, αφού το μεγάλο μέγεθος του κρεβατιού εμποδίζει την έκφραση τρυφερότητας και θαλπωρής. Ένα υπέρδιπλο στρώμα αρκεί.
  • Την… προϊστορία: Δεν ξαπλώνουμε ποτέ σε μεταχειρισμένο στρώμα, ακόμα και αν μας το χαρίζουν. Ένα παλιό στρώμα φέρει την ενέργεια κάποιου άλλου ανθρώπου, η οποία μπορεί να είναι αρνητική. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς το στρώμα πρέπει να αντικαθίσταται και μετά από χωρισμό, ώστε να μην μεταφέρονται ατυχείς δονήσεις στη νέα σχέση.
  • Τα υλικά: Στο Feng Shui σημαντικότατο ρόλο παίζει η επιλογή των σωστών υλικών. Γι’ αυτό δεν διαλέγουμε ποτέ στρώμα με πολλά μεταλλικά ελατήρια, τα οποία προξενούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία που παρεμποδίζουν την ενεργειακή ροή. Επίσης, ούτε τα στρώματα νερού αποτελούν καλή επιλογή, αφού το νερό είναι πολύ ισχυρό στοιχείο και καλός αγωγός του ηλεκτρισμού. Στην Ανατολή είναι δημοφιλή τα στρώματα με αφρό, όπως τα futon, που εξασφαλίζουν ξεκούραστο ύπνο, υποστηρίζοντας σωστά το σώμα  και χαλαρώνοντας τον νου.

Πηγή: NaturaNrg #07

Προηγούμενο άρθροΓιατί δεν αρκεί οι εξετάσεις μας να είναι «καλές»;
Επόμενο άρθροΘωρακίστε τον οργανισμό του παιδιού σας με την Ομοιοπαθητική Ιατρική