EditorialsΤο φετινό ελληνικό καλοκαίρι - editorial

Το φετινό ελληνικό καλοκαίρι – editorial

Είναι  βέβαιο πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι μοναδικό, θα είναι διαφορετικό και οι φετινές μας διακοπές πρόκειται να είναι αξέχαστες. Εμείς θα το κάνουμε να γίνει.

♥ της Νάνσυς Τσιμπίδη

Πολλοί φοβούνται πως «αξέχαστες» θα σημαίνει  απλά πως οι διακοπές μας θα είναι «χάλια» λόγω των περιορισμών που τις συνοδεύουν. Όμως, όχι, δεν θα αφήσουμε τη μιζέρια να μας καταβάλλει. Όσο περνάει από το χέρι μας δε θα αφήσουμε αυτό το καλοκαίρι, και ότι το χαρακτηρίζει να χαθεί.

Ζούμε στην Ελλάδα!

Την Ελλάδα που πλημμυρίζει θάλασσα και φως. Την Ελλάδα του ονείρου για εκατομμύρια συνανθρώπους μας  σε όλο το πλανήτη που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται. Μα πόσο τυχεροί είμαστε! Δεν μιλάμε απλά για το καλοκαίρι. Μιλάμε για το δικό μας «ελληνικό καλοκαίρι». Είμαστε ευλογημένοι που ζούμε εδώ σε αυτή την ακρούλα πανέμορφης γης.

Διαβάστε επίσης ⇒ 4 ελληνικά νησιά … όπου ο χρόνος έχει σταματήσει!

Πρέπει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη,

γιατί και φέτος θα καταφέρουμε να ξαπλώσουμε στην ακροθαλασσιά με το αγαπημένο μας βιβλίο και ένα παγωμένο καφέ στο χέρι, αγναντεύοντας το πέλαγος, παρατηρώντας τα θαλασσοπούλια να πετάνε ελεύθερα στον γαλάζιο ουρανό. Θα  κολυμπήσουμε στα κρυστάλλινα νερά μας  και θα γεμίσουμε με καθαρό αέρα τα πνευμόνια μας. Και δε θα μπούμε σπίτι για να στρώσουμε τραπέζι. Μια χωριάτικη σαλάτα είναι πάντα πιο νόστιμη και αρκετή με θέα τη θάλασσα. Και εκεί στην άκρη της θάλασσας και του απέραντου γαλάζιου, στη λίμνη, στο δάσος, στο ποτάμι,  στο βουνό, στη φύση, τίποτα δεν θα θυμίζει αυτό τον αόρατο εχθρό που μπήκε στη ζωή μας και την τάραξε. Θα τον βάλουμε στην άκρη.

Για όσο διαρκέσει αυτή η μοναδική περίοδος των διακοπών μας. Για δύο, πέντε, δέκα μέρες. Όσο καταφέρει ο καθένας να «διακόψει», να «αποσυνδεθεί» από την τοξικότητα. Από όλα αυτά που ρουφάνε την ενέργεια, σακατεύουν την υγεία  και δημιουργούν ένα πρόσφορο  έδαφος για κάθε ανεπιθύμητο εισβολέα να εισχωρήσει και να μας διαλύσει…

Η περίοδος της καραντίνας μάς έμαθε  πολλά….

Πρώτο και σημαντικότερο ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Μας έμαθε να εκτιμούμε τη ζωή,  την υγεία μας και των δικών μας. Επίσης, εκτιμήσαμε, αφού στερηθήκαμε το μεγάλο προνόμιο του να βλέπουμε τους δικούς μας ανθρώπους… Οι αγαπημένοι μας άνθρωποι δεν ζουν όλοι στο ίδιο σπίτι με μας και το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να τους δούμε όποτε θέλαμε, έδωσε άλλη αξία στην ανθρώπινη επαφή. Μέσα από αυτή την απομόνωση που ζήσαμε καταλάβαμε πως το να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και να είμαστε υγιείς είναι  σημαντικό, όποια πρόκληση και αν κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Οι φετινές διακοπές είναι πιο απαραίτητες από ποτέ.

Ας είμαστε ρεαλιστές.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν γνωρίζουμε τι θα μας φέρει ο χειμώνας που θα έρθει.  Μπορεί για μερικούς οι διακοπές να είναι πολυτέλεια. Πρέπει όμως να γεμίσουμε με ενέργεια. Είναι ανάγκη να αποθηκεύσουμε όμορφες εικόνες. Να γευτούμε ένα ποτήρι παγωμένο κρασί ακούγοντας μια κιθάρα και το κύμα. Να περπατήσουμε στην άκρη της θάλασσας με τα πόδια να βουλιάζουν στην άμμο χωρίς να γνωρίζουμε τι ώρα είναι. Είναι ανάγκη να μιλήσουμε και να συναντήσουμε αγαπημένα πρόσωπα. Γιατί είναι καλοκαίρι και μπορούμε να είμαστε έξω. Έξω με διάπλατα τα μάτια και ανοιχτή την ψυχή να συμβούν πράγματα για να έχουμε να λέμε…

Δεν χρειάζεται να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο.

Με προσοχή. Το αρνητικό για την Ελλάδα μας είναι ότι είμαστε μία χώρα που ο τουρισμός είναι οικονομική κινητήρια δύναμη που θα λείψει και σίγουρα θα έχει τεράστιες συνέπειες στην ελληνική οικονομία. Το θετικό ότι φέτος έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να επιλέξουμε ελληνικούς προορισμούς, που ίσως για  χρόνια  δεν τα καταφέρναμε.

Είναι ανάγκη να αφήσουμε τα άσχημα, τα αρνητικά και τα τοξικά έξω από εμάς. Ας οπλιστούμε με όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα που πιθανότατα θα έρθουν. Να αδράξουμε την ευκαιρία να νιώσουμε την ελευθερία να κατακλύζει κάθε κύτταρο της ύπαρξής μας για να γίνει ανάμνηση…

Γιατί τώρα ξέρουμε καλά πώς είναι να μη μπορείς να είσαι ελεύθερος…

Καλό ελληνικό καλοκαίρι!

πηγή: naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code