ΥγείαΟλιστικές ΘεραπείεςΤο κβαντομηχανικό μας σώμα

Το κβαντομηχανικό μας σώμα

Σ’ αυτό το άρθρο, θα αναφερθούμε στον όρο «ενέργεια», μιας και τον συναντάμε πολύ συχνά στον χώρο της Εναλλακτικής Ιατρικής, ενώ αντίθετα είναι σχεδόν ανύπαρκτος στη «δυτική σκέψη».

Επιμέλεια: Σοφία Παπαδοπούλου, Χημικός-Πρόεδρος ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α. (Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εφαρμογής Επιστήμης Αγιουρβέδα) σε συνεργασία με το R&D της Himalaya Drug Co.

Άλλωστε ο όρος «ενέργεια» είναι συν τοις άλλοις αυτός που σηματοδοτεί τη διαφορά των αγιουρβεδικών σκευασμάτων από τα υπόλοιπα. Η Φυσική, η Χημεία και η Βιοχημεία μάς πληροφορούν πλέον για το «κβαντομηχανικό» μας σώμα.

Η Φυσική μάς πληροφορεί πως το βασικό δομικό υλικό της φύσης βρίσκεται στο κβαντικό επίπεδο, πιο πέρα από το επίπεδο των ατόμων και των μορίων. Το «κβάντο», η βασική μονάδα ύλης ή ενέργεια , είναι από  10 -100.000.000 φορές μικρότερο από το πιο μικρό άτομο. Σε αυτό το επίπεδο, η ύλη εναλλάσσεται με την ενέργεια. Τα «κβάντα» είναι φτιαγμένα από αόρατες δονήσεις -αμυδρά ίχνη ενέργειας- που περιμένουν να αποκτήσουν φυσική μορφή.

Η Αγιουρβέδα λέει πως το ίδιο ισχύει και για το ανθρώπινο σώμα, αρχικά έχει τη μορφή έντονων αλλά αόρατων δονήσεων, που ονομάζονται κβαντικές ταλαντώσεις, και καταλήγουν σε ένα σύμφυμα ενεργειακών ερεθισμάτων και υλικών σωματιδίων. Στην ουσία, η Αγιουρβέδα θεωρεί ότι κάθε όργανο και διαδικασία στο ανθρώπινο σώμα έχει ένα κβαντικό ισοδύναμο. Επεμβαίνει στο ίδιο το κβαντομηχανικό σώμα και από εκεί μπορεί να επιφέρει αλλαγές, που για την παραδοσιακή ιατρική, έγκλειστη όπως είναι στο συμπαγές επίπεδο φυσιολογίας, είναι απροσπέλαστες. Αυτό συμβαίνει επειδή η διαθέσιμη ισχύς στο κβαντικό επίπεδο είναι άπειρα μεγαλύτερη από αυτή που συναντάται σε πιο συμπαγή επίπεδα.

Παράδειγμα: Η έκρηξη της ατομικής βόμβας είναι ένα τεράστιο κβαντικό γεγονός. Επίσης το λέιζερ. Οι ακτίνες λέιζερ χρησιμοποιούν το ίδιο φως που εκπέμπεται από έναν φακό και οργανώνοντάς το σε σύντομες, κβαντικές δονήσεις, εκτινάζει την ισχύ του σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορεί να διαπερνά το ατσάλι.

Κβαντική αρχή:

Τα πιο λεπτά επίπεδα της Φύσης διατηρούν τη μεγαλύτερη δυναμική ενέργεια
Η Αγιουρβέδα μάς φέρνει σε επαφή με το κβαντικό επίπεδο του εαυτού μας. Γι’ αυτό πολύ απλά λέμε πως με την Αγιουρβέδα έχουμε «ενεργειακές» θεραπείες. Όταν ένα προϊόν χαρακτηρίζεται ως «αγιουρβεδικό», σημαίνει ότι –εκτός του ότι πρέπει να είναι 100% φυτικό, οικολογικό, βιολογικό– πρέπει να είναι και «ενεργειακό». Αυτό σημαίνει πως το κάθε βότανο, εκτός των άλλων, πρέπει να συλλέγεται συγκεκριμένη ώρα με συγκεκριμένο τρόπο και από συγκεκριμένο τμήμα του φυτού, ώστε να εμπεριέχεται σ’ αυτό το υψηλότερο, δυνατό «ενεργειακό» δυναμικό. Και βέβαια, στη συνέχεια, η όλη διαδικασία επεξεργασίας του να γίνεται σύμφωνα με τις αγιουρβεδικές αρχές.

Πηγή: NaturaNrg #25

 

Sas-endiaferei_arrow

Να αγαπάμε τον εαυτό μας

Η τέχνη του ΟΧΙ… Γιατί, υπάρχουν κάποια ΟΧΙ που χρωστάμε στον εαυτό μας!

Αποκτήστε Φυσική Ανοσία

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης