Αρχική Αποδράσεις Το μεγαλύτερο φυσικό αμφιθέατρο του κόσμου

Το μεγαλύτερο φυσικό αμφιθέατρο του κόσμου

48
Το μεγαλύτερο φυσικό αμφιθέατρο του κόσμου
Εικόνες θαυμαστές, τοπία καταπληκτικά και πλάνα απίστευτης ομορφιάς συνθέτουν τη φύση γύρω μας, προκαλώντας τις περισσότερες φορές έκπληξη σε όσους τα αντικρίζουν.

Το μεγαλύτερο φυσικό αμφιθέατρο του κόσμου. Το εθνικό πάρκο Μπράις Κάνυον (Bryce Canyon National Park) είναι ένα εθνικό πάρκο στην νοτιοδυτική Γιούτα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κύριο χαρακτηριστικό του πάρκου είναι το Μπράις Κάνυον, αν και δεν πρόκειται για φαράγγι. Πρόκειται για ένα φυσικό γιγάντιο αμφιθέατρο που δημιουργήθηκε από την διάβρωση στην ανατολική πλευρά του οροπεδίου Πάουνσουγκαν.

Το Μπράις Κάνυον είναι ιδιαίτερο εξαιτίας της παρουσίας των χούντους (hoodoos), τα οποία σχηματίστηκαν από την διάβρωση του αέρα, του νερού και του πάγου των ιζηματογενών πετρωμάτων, κυρίως ψαμμίτη και σχιστόλιθο. Το κόκκινο, καφέ και ροζ χρώμα της περιοχής οφείλεται στον αιματίτη, το κίτρινο στον λειμωνίτη και το μοβ στον πυρολουσίτη. Επίσης, στο πάρκο υπάρχουν φυσικές αψίδες, γέφυρες και τοίχοι. Το Μπράις Κάνυον βρίσκεται σε αρκετά μεγαλύτερο υψόμετρο από το γειτονικό εθνικό πάρκο Ζάιον, σε υψόμετρο 2.400 με 2.700 μέτρων.

Advertisements
Προηγούμενο άρθροΝΕΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ
Επόμενο άρθροΜια Ελληνίδα γιατρός γυναίκα της χρονιάς στην Ολλανδία