ΟικογένειαΠαιδί«Το παιχνίδι της Οικόπολης» για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

«Το παιχνίδι της Οικόπολης» για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) που φέτος έχει ως θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» και πραγματοποιεί την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 και ώρες 10:00 – 10:45 και 11:00 – 11:45, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το παιχνίδι της Οικόπολης» για  παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρόνων.
Η οικόπολη είναι ένα επιδαπέδιο παιχνίδι που σχεδιάστηκε και περιλαμβάνεται στη μουσειοσκευή (εκπαιδευτικό κουτί) του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με θέμα «Ανακυκλωπράγματα».
Συνδέεται με τη λειτουργία της ανακύκλωσης και ζωντανεύει με τη συμμετοχή των παιδιών. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν μέσα στο μουσείο, να συνεργαστούν, να τεντώσουν τη φαντασία τους για να κατανοήσουν πώς επιδρά ο άνθρωπος με τις δραστηριότητές του στο φυσικό περιβάλλον.
Επιπλέον, τα παιδιά ευαισθητοποιούνται και διαμορφώνουν στάσεις με σεβασμό στο περιβάλλον, εξοικειώνονται με μεθόδους οικολογικής συμπεριφοράς και προβληματίζονται για τον τρόπο που τα ίδια μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
PedikoMouseio_520_bΔηλώσεις συμμετοχής στο 2103312995.
Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή.
———————————————————————————————————
Η 18η Μαΐου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων και κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία ή την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
————————————————————————————————
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, κοινωφελούς χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα, από μια ομάδα νέων επιστημόνων με πρωτοβουλία της Σοφίας Ρωκ– Μελά, δασκάλας με ειδίκευση στην εκπαίδευση στα μουσεία. Eίναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Ν.Π.Ι.Δ. που επιδιώκει πολιτιστικούς σκοπούς.
Σκοπός του είναι να βοηθήσει τα παιδιά, από την προσχολική τους ηλικία, να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες, οι οποίοι με σεβασμό για την ατομικότητά τους θα αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση και την αίσθηση της ανάγκης να συμβάλλουν στην κοινότητα που ζούνε. Ο σκοπός απευθύνεται σε όλα τα παιδιά χωρίς εξαίρεση, στις οικογένειες, στη σχολική κοινότητα και σε όσους ενδιαφέρονται για την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών ή σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με αυτά.
Το 1994 δημιούργησε το Παιδικό Μουσείο που λειτουργεί με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code