ΥγείαΑσθένειες & ΘεραπείεςΤο πρόβλημα των Εμβοών στη σύγχρονη ιατρική

Το πρόβλημα των Εμβοών στη σύγχρονη ιατρική

Θόρυβος, βουητό, σφύριγμα ή κουδούνισμα μέσα στο κεφάλι σας; Πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει κατά καιρούς κάποιο είδος θορύβου στα αυτιά τους. Εμφανίζονται ξαφνικά, συνεχίζονται αδιάκοπα ή επανέρχονται κατά διαστήματα και είναι εξαιρετικά δυσάρεστοι. Το πρόβλημα των Εμβοών στη σύγχρονη ιατρική

της Dr. Ευφροσύνης Παπακωνσταντίνου, Ολιστικός Ιατρός Παθολόγος, ομοιοπαθητικός, βελονίστρια

Ένα από τα πιο δύσκολα και δισεπίλυτα προβλήματα στην σύγχρονη ιατρική είναι οι εμβοές. Οι εμβοές είναι μια αντίληψη του ήχου κοντά στο κεφάλι με απουσία της εξωτερικής πηγής πρόκλησής τους. Το πρόβλημα των Εμβοών στη σύγχρονη ιατρική

Περίπου το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού σήμερα ταλαιπωρείται από τις εμβοές. Με το 1% ή 3% των περιπτώσεων αυτών να επηρεάζει σοβαρά την ποιότητα της ζωής και να έχει επιπτώσεις ακόμη και στην ψυχολογική τους κατάσταση. Μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, άγχος ακόμα και αϋπνία! Προβλήματα που είναι αρκετά σημαντικά στη σύγχρονη ζωή.

Οι εμβοές μπορεί να συνδέονται με παρατεταμένη έκθεση στο θόρυβο, με τραυματισμό του λαιμού και της κεφαλής ή και μόλυνση των αντίστοιχων περιοχών. Οι άνθρωποι μπορεί να την περιγράφουν ως βουητό, κουδούνισμα, σφύριγμα ή ακόμα σαν διακοπτόμενους ή συνεχούς ή παλμικούς θορύβους.
Όλες οι θεραπευτικές προσεγγίσεις έχουν στόχο την μείωση των επιπτώσεων στην ποιότητα ζωής μας καθώς και στο χρόνο επίγνωσης, παρά στην επιτυχία οριστικής θεραπείας.

Οι ασθενείς πρέπει να ψάχνονται πάντα για υπέρταση, αξιολόγηση λιπιδαιμικής κατάστασης (όπως χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, κλπ.), λειτουργία θυρεοειδή και για κάποιες αλλεργίες.

Αντιμετώπιση με φυσικές μεθόδους

Στην εναλλακτική ιατρική για την αντιμετώπιση των εμβοών χρησιμοποιούν φυσικές μεθόδους, για να μην υπάρχουν παρενέργειες. Πιο συγκεκριμένα στην φυτοθεραπεία, ένα από τα κυριότερα φυτά που χρησιμοποιείται στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το gingko biloba.

Διαβάστε επίσης ⇒ Αυτοάνοσα: Η σημασία της βιταμίνης D και των ωμέγα-3 

♦ Gingko biloba

Ένα φυτό πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες που περιέχει πολλά φλαβονοειδή και τερπενοειδή, με αποτέλεσμα να βελτιώνει την ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Επίσης έχει ενεργειακή δράση στην πρόληψη του Alzheimer, στη περιφερική αρτηριακή νόσο, στην κατάθλιψη και σε πολλά γενικά συνεχιζόμενα προβλήματα. Μάλιστα είναι γνωστό στη Κινέζικη ιατρική και είναι ένα από τα πιο παλιά είδη δέντρων στον κόσμο. Προσοχή, όχι στη χρήση του σε περιόδους εγκυμοσύνης, σε ανθρώπους που έχουν επιληψία, αιμορραγική προδιάθεση. Επίσης, όχι στη χρήση πριν από χειρουργικές επεμβάσεις, όταν παίρνουμε φάρμακα όπως αντικαταθλιπτικά και στατίνες.

♦ Melissa officinalis

Ένα άλλο βότανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις εμβοές είναι η melissa officinalis (βάλσαμο λεμονιού). Το βότανο αυτό διαθέτει ισχυρές νευροπροστατευτικές δράσεις. Το βότανο αυτό αποδείχτηκε ως ένας καλός «καθαριστής» των ελεύθερων ριζών του οργανισμού, με ενδείξεις πως έχει και αντικαταθλιπτική δράση. Μάλιστα αν χρησιμοποιήσουμε την κυκλοδεξτρίνη γάμμα ως φορέα για την διείσδυση των παραπάνω ουσιών στους ιστούς του σώματος και του βλεννογόνου, βελτιώνουμε την νανομοριακή ενθυλάκωση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη διείσδυση των βοτάνων στον οργανισμό και αυξημένη βιοδιαθεσιμότητα.

Υπάρχουν, λοιπόν, ειδικά σχεδιασμένα συμπληρώματα που διαθέτουν όλη αυτή την γκάμα βοτάνων, που θα μπορούσαν να δράσουν ενεργειακά τόσο στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού, όσο και στη θεραπεία των εμβοών, χρησιμοποιώντας την σύνδεση ενεργειακών ουσιών από τη φύση με τις σύγχρονες μεθόδους της νανοτεχνολογίας και μάλιστα χωρίς παρενέργειες.

Πηγή: Naturanrg127o, www.naturanrg.gr

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης