Ντομάτες γεμιστές με κινόα και ελιές-naturanrg

Ντομάτες γεμιστές με κινόα και ελιές

Αναρτήθηκε στις: Κατηγορίες: Super foods, Διατροφή, Υγιεινές τροφές & Συνταγές

Κινόα είναι οι σπόροι ενός φυτού που καλλιεργείται στη Νότια Αμερική, με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Μαγειρεύεται όπως το ρύζι. Έχει ενδιαφέρουσα γεύση και ταιριάζει σχεδόν με όλα τα πιάτα! Δοκιμάστε να φτιάξετε Ντομάτες γεμιστές με κινόα και ελιές . Εύκολη νόστιμη και υγιεινή πρόταση !

Διαβάστε επίσης ⇒Ας γνωρίσουμε τη «mama» quinoa…

Υλικά για 4 μερίδες

  • 8 μέτριες ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • Αλάτι θαλασσινό
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερός βασιλικός
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουτουλιά της σούπας κάπαρη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη φέτα

Tip ⇒ Επιλέξτε βιολογικά προϊόντα

Εκτέλεση

Βράστε 2 1/2 φλιτζάνια νερό και ρίξτε την κινόα.

Αλατίστε και αφήστε να βράσει για 15 λεπτά. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει.

Κόψτε το επάνω μέρος της ντομάτας και με ένα κουτάλι αδειάστε την ψίχα τους. Αλατίστε τις εσωτερικά και αφήστε τις ανάποδα να στραγγίξουν.

Ψιλοκόψτε μαϊντανό,  την κάπαρη και τις ελιές και ανακατέψτε τα με την κινόα, τη φέτα, το βασιλικό και 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο.

Γεμίστε τις ντομάτες με το μείγμα.

Βάλτε τις για 10 λεπτά στο γκριλ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *