ΕυεξίαFitnessΤοπική Λιποδιάλυση: είναι εφικτή χωρίς επέμβαση;

Τοπική Λιποδιάλυση: είναι εφικτή χωρίς επέμβαση;

Σύμφωνα με το νέο σύγγραμμα του γνωστού αθλητίατρου-bodybuilder, Dr. Massimo Spattini, »Spot Reduction», η έννοια τοπική λιποδιάλυση και χάσιμο τοπικού υποδόριου ιστού βασίζεται αφενός στην τοπική δραστηριοποίηση του μυ, αφετέρου στην θερμογένεση του ιστού τοπικά, βασιζόμενη στη θερμοκρασία που προκαλεί η αγγείωση-αιμάτωση και κυκλοφορία του αίματος γενικότερα.

Γράφει ο Τουλιάτος Γιώργος, Ιατρός Βιοπαθολόγος & Συγγραφέας

Το γεγονός πως σε ένα θερμογράφημα σώματος, οι περιοχές με λίπος εμφανίζονται ψυχρότερες-θαλασσί, τη στιγμή που ο υψηλά μεταβολικά μυϊκός ιστός με θερμό-κόκκινο χρώμα, μεταφράζεται στο δεδομένο ότι το υποδόριο είναι ένας ιστός με χαμηλό μεταβολικό ρυθμό.

Επομένως εάν κατά κάποιο τρόπο αυξήσουμε τη θερμοκρασία τοπικά, αυτό θα συμβάλλει στο μεταβολισμό του υποδορίου, σε συνδυασμό με τη χρήση επικουρικών συμπληρωμάτων που αυξάνουν την αγγείωση, όπως η γιοχιμπίνη και η συνεφρίνη. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με θερμικές υπέρυθρες λάμπες στη συγκεκριμένη περιοχή, σε συνδυασμό με πρωινή αεροβική ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της βήτα οξείδωσης των λιπαρών οξέων που λαμβάνει χώρα στο μιτοχόνδριο και ως εκ τούτου οδηγεί στο μεταβολισμό του υποδόριου ιστού σε λιπαρά οξέα.

Tι κάνει η L-carnitine

Η L-carnitine δρα ως καταλύτης σε αυτή τη διαδικασία, που όμως διαφοροποιείται από την πάγια παλαιά τακτική των αντι-αναιμικών στολών που μόνο τοπική εφίδρωση πετύχαιναν και απώλεια τοξινών ενίοτε.

Η λιποδιάλυση κάτω από την επιδερμίδα είναι άμεσα εξαρτώμενη από το ποσοστό αίματος που θα κυκλοφορήσει στο λιπώδη ιστό, προκειμένου να επιταχυνθούν οι μεταβολικές διεργασίες της βήτα οξείδωσης. Πχ θα μπορούσε μια γυναίκα που επιθυμεί τοπική απώλεια λίπους στη μέση της να κάνει νηστική το πρωί ελλειπτικό μηχάνημα και στην περιοχή πίσω από την πλάτη της να υπάρχει μια ζώνη με υπέρυθρες λάμπες που θα αυξήσουν την αιμάτωση στην οσφυϊκή περιοχή και ως εκ τούτου την απώλεια λίπους τοπικά, πάντα σε συνάρτηση με τα κατάλληλα θερμογενητικά-λιποτροπικά συμπληρώματα.

Βιβλιογραφία
Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα, Εκδόσεις Αστάρτη.

Πηγή: www.myprotein.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης

Contact to Listing Owner

Captcha Code