ΕυεξίαFitnessΤρέξιμο στην παραλία Μάθετε τα μυστικά του!

Τρέξιμο στην παραλία Μάθετε τα μυστικά του!

Η γυμναστική στην παραλία είναι ένας τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας …στις διακοπές!!!

Είστε στην παραλία, απολαμβάνοντας τον ηλιόλουστο καιρό και τη θάλασσα; Μπορείτε να το συνδυάσετε με τη γυμναστική!

♥Του Χάρη Μπίτζα, Personal Trainer & Fitness Coach

Κι αν αναζητάτε τι είδους ασκήσεις μπορείτε να κάνετε μόνο με το σωματικό σας βάρος, σας έχουμε καλύψει. Από το τρέξιμο και την HIIT (High Intensity Interval Training, δηλαδή Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Προπόνηση), τη γιόγκα και το πιλάτες, μπορείτε να κάνετε σχεδόν οποιαδήποτε μορφή άσκησης στην άμμο, αποκλείοντας  απαγορεύοντας αυτές που περιλαμβάνουν πολύπλοκο εξοπλισμό.

Ποια τα οφέλη της γυμναστικής στην παραλία;

Είτε κάνετε τζόκινγκ ή κυκλική προπόνηση, η γυμναστική στην παραλία είναι διασκεδαστική και προσφέρει πολλά οφέλη στο σώμα σας. Δείτε γιατί: Καταρχήν, το τρέξιμο στην παραλία – και συγκεκριμένα στην άμμο:

  • Βελτιώνει την ισορροπία. Η ασταθής επιφάνεια απαιτεί κάποια επιπλέον δύναμη από τους κατώτερους μυς, καθώς πρέπει να δουλέψουν πιο πολύ, ώστε να ισορροπήσουν το κορμί σας.
  • Κάνει καλό στα πόδια. Η άμμος είναι μαλακή, που σημαίνει ότι οι δυνάμεις χαμηλής πρόσκρουσης κινούνται μέχρι τα πόδια. Αντί να πιέζετε το βάρος προσγείωσης κατ’ευθείαν στα πόδια, η άμμος διαχέει αυτή την ενέργεια. Αυτό θέτει χαμηλότερα φορτία στις αρθρώσεις και τα οστά.
  • Καίτε περισσότερες θερμίδες: η άμμος δημιουργεί μια αύξηση στην πρόσληψη μυών και παρέχει καύση υψηλότερης θερμιδικής αξίας.

andras-trexe-paralia

Λειτουργική προπόνηση 

Η παραλία συντελεί σε μια πιο λειτουργική προπόνηση επειδή η άσκηση στην άμμο ενσωματώνει το στοιχείο ισορροπίας σε κάθε κίνηση. Στην πραγματική ζωή, πρέπει να εξισορροπήσετε το σώμα σας καθώς μετακινείτε, ωθείτε, τραβάτε και ανασηκώνετε τα πράγματα και οι παραδοσιακές ασκήσεις γυμναστικής απομονώνουν αυτές τις κινήσεις για να επικεντρωθούν σε μία μόνο φορά και όχι στον ολιστικό τρόπο που χρησιμοποιούμε το σώμα μας.

 Θα πάρετε μια γενναία δόση βιταμίνης D

Όταν γυμνάζεστε στην παραλία θα συνδυάσετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Εκτός από το να αποκτήσετε καλλίγραμμο σώμα θα πάρετε μια καλή δόση βιταμίνης D.

Οι καλύτερες συνθήκες για γυμναστική στην παραλία. Υγρή ή ξηρή άμμος; Mε παπούτσια ή χωρίς;

Η πιο σφιχτή άμμος (ή ακόμη καλύτερα, η υγρή άμμος) είναι προτιμότερη από τη στεγνή, μαλακή επιφάνεια. Η υγρή άμμος δημιουργεί μια πυκνή, σταθερή επιφάνεια, ενώ η μαλακή άμμος δημιουργεί υψηλότερο επίπεδο αστάθειας.

Όσον αφορά στα παπούτσια, οι περισσότεροι γυμναστές δεν χρησιμοποιούν παπούτσια.  Πράγματι, το να γυμνάζεστε ξυπόλητοι σάς  επιτρέπει να χρησιμοποιείτε όλο το πόδι ενισχύοντας τους διαφορετικούς μυς των κάτω άκρων. Το τρέξιμο στην άμμο χωρίς παπούτσια  επιτρέπει στα πόδια σας να κινούνται με όλο το φυσικό τους εύρος κίνησης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των ποδιών και των αστραγάλων. Αν όμως είστε επιρρεπείς σε τραυματισμούς ή χρειάζεστε παπούτσια με πολλή υποστήριξη, ίσως είναι προτιμότερο να μην τα βγάλετε. Τούτου λεχθέντος, δώστε προσοχή σε τυχόν ασυνήθιστους πόνους ή πόνους που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά την προπόνηση. Εάν έχετε πελματιαία κολπίτιδα, τραυματισμούς στον αστράγαλο ή οποιαδήποτε άλλο πρόβλημα στα κάτω άκρα, καλό είναι να ρωτήσετε τον γιατρό ή τον φυσιοθεραπευτή σας και να ακολουθήσετε τις συστάσεις τους.

gynaika-trexei-paralia

Δείτε ακόμη: Running. Ποιο παπούτσι είναι κατάλληλο;

Τips

⇒Σπεύδετε βραδέως

Εάν είστε αρχάριοι στο τζόκινγκ της παραλίας ξεκινήστε βάζοντας μικρούς στόχους και στη συνέχεια προσθέστε πέντε λεπτά σε κάθε προπόνηση.

⇒Να προηγείται πάντα ζέσταμα
Ένας καλός τρόπος είναι να ξεκινήσετε από το νερό (στην άκρη της θάλασσας) και να προχωρήσετε στην ανηφόρα. Πρέπει να δώσετε στους μύες σας χρόνο να προσαρμοστούν στην άμμο.

⇒Παρακολουθήστε τον ρυθμό της καρδιάς σας
Μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε τον καρδιακό σας ρυθμό. Ένας αισθητήρας καρδιακού ρυθμού θα σας βοηθήσει να μείνετε στη ζώνη προπόνησης που είναι κατάλληλη για εσάς. Για παράδειγμα, μια γυναίκα ηλικίας 30 ετών που θέλει να ασκηθεί σε έντονο επίπεδο έντασης στο 70 έως 85 τοις εκατό της μέγιστης καρδιακής συχνότητας θα πρέπει να στοχεύει σε 133 παλμούς ανά λεπτό (70 τοις εκατό) έως 161 παλμούς ανά λεπτό (85 τοις εκατό). Υπάρχουν διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τη ζώνη καρδιακού ρυθμού στόχου σας.

T. Natura nrg 106,

www.naturanrg.gr

Εγγραφείτε σήμερα!

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Περιεχόμενό μας

NaturaBUZZ

- Advertisement -

Νεα

Δείτε Επίσης